Zmeura neagra, recolta care previne cancerul

g3oflo
By g3oflo august 6, 2017 10:15
loading...

Zmeura neagra, recolta care previne cancerul

Zmeura neagră – intrare nouă pe piața fructelor de pădure. Totul despre cultura care previne cancerul: de la înființarea plantației, la tăieri, recoltarea și coacerea recoltei!

Zmeura neagră este una dintre cele mai nou apariții pe piața fructelor de pădure cultivate în România. După ce deja zmeura roșie și chiar și cea galbenă și-au câștigat un loc binemeritat în plantații, acum cultivatorii își îndreaptă atenția către zmeura neagră, pentru care tehnologia de cultivare nu presupune lucrări suplimentare, însă prețul per kilogram este mai ridicat.

Ioan Zăman, de 58 de ani, din Târgu Mureș este un cultivator care s-a ”aventurat” să parieze în grădina de lângă casă pe zmeură neagră. Acesta a povestit despre arbustul inedit pe care îl are, dar a oferit și sfaturi pentru cei care se gândesc să înființeze o astfel de cultură!

Deși suprafața pe care a cultivat zmeură neagră nu este una mare, iar pentru el grădina pe care o are reprezintă un hobby, Ioan Zăman testează diferite culturi pentru a analiza valoarea lor.

„Nu am pe o suprafață mare, nu sunt un cultivator valoros, în sensul că am multe hectare, am doar pe un rând pus. Am pus experimental, ca hobby. Pun din pasine și mur, zmeură, tot ce apare nou. Îmi place să introduc noi soiuri în producție ca să mă conving de valoarea culturii respective. Arbuștii fructiferi m-au atras. Sunt mulțumit de această specie nouă, zmeura neagră, dar se pare că moldovenii au achiziționat-o primii. Se trage din Rusia, ei au de mult timp această cultură, cu toate că e un soi american. Se pare această zmeură a ajuns în Rusia și abia apoi după în țările învecinate

g3oflo
By g3oflo august 6, 2017 10:15

Abonare stiri

loading...Save

Save