Vopsea de par retrasa de pe piata

g3oflo
By g3oflo ianuarie 22, 2016 08:16
loading...

Vopsea de par retrasa de pe piata

vopsea-parPeste cinci tone de vopsea de păr care conţinea o substanţă chimică periculoasă pentru sănătatea oamenilor au fost descoperite de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor Constanţa, care au interzis intrarea în ţară a transportului.

Potrivit unui comunicat al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Biroul Vamal Constanţa Sud a solicitat un control de specialitate pentru cantitatea de 5.133 de kilograme de vopsea de păr henna pudră, diferite culori, în valoare de 40.293 de dolari, o echipă de inspectorii de la CJPC verificând produsele şi documentaţia aferentă importului.

În urma verificărilor, au fost găsite 76.800 de plicuri din folie de aluminiu termosudată cu vopsea de păr sub formă de pudră henna, care urmau să fie ambalate în cutii din carton de către importator la sediul acestuia, după finalizarea procedurilor de import şi comercializarea acestora pe piaţa din România.

Din documentele care însoţesc produsele a reieşit că această pudră de henna conţine substanţa chimică para fenildiamina. Această substanţă chimică poate fi exprimată pe ambalaje sub următoarele forme: para fenildiamina, p-fenildiamina, 1-4 fenildiamina. În Directiva Europeană pentru produse cosmetice 76/768/EEC, Anexa 2 se prezintă lista substanţelor interzise în produsele cosmetice, precum şi în Regulamentul European 1223/2009 Anexa 2, la poziţia 1226, este menţionată substanţa para fenildiamina atunci când este utilizată în producerea vopselei de păr”, se arată în comunicatul de presă.

g3oflo
By g3oflo ianuarie 22, 2016 08:16

Abonare stiri

loading...Save

Save