Un oras necunoscut si misterios descoperit in Egipt

g3oflo
By g3oflo noiembrie 27, 2016 15:49
loading...

Story Highlights

  • Un oras necunoscut si misterios descoperit in Egipt

Related Articles

oras-egiptean-anticUn oras necunoscut si misterios descoperit in Egipt

Un vechi oraş şi cimitir egiptean, datând de mai mult de 7000 de ani, a fost descoperit de către arheologi. Descoperirea a fost făcută în orașul antic Abydos, în sudul Egiptului, situat la aproximativ 400 de metri de Templul lui Seti I.

Se crede că aşezarea datează din anul 5316 î.Hr., arheologii din acest sit descoperind oale, ceramică şi instrumente de piatră. De asemenea, arheologii spun că au descoperit 15 morminte mari, unele dintre ele fiind mai mari decât mormintele regale din Abydos.

Întrucât orașul Abydos a fost fondat de conducătorii predinastici, fiind renumit pentru templele sale, cum ar fi cel al lui Seti I, cercetătorii cred că oraşul şi cimitirul au fost probabil folosite de oficiali de rang înalt și de constructorii de morminte.

Ministerul egiptean al antichităților a făcut anunțul cu privire la găsirea civilizației pierdute miercuri, 23 noiembrie 2016. “Această descoperire poate pune în lumină o mulțime de informații cu privire la istoria oraşului Abydos”, a declarat ministrul.

g3oflo
By g3oflo noiembrie 27, 2016 15:49

Abonare stiri

loading...Save

Save