Uleiul de morcov este cea mai bogata si concentrata sursa de carotenoide

g3oflo
By g3oflo august 12, 2017 10:37
loading...

Story Highlights

  • Uleiul de morcov este cea mai bogata si concentrata sursa de carotenoide

Related Articles

Uleiul de morcov este cea mai bogata si concentrata sursa de carotenoide

Uleiul de morcov are o multime de beneficii asupra organismului, pornind de la bine-cunoscutul efect asupra vederii, pana la detoxifierea ficatului, curatarea sistemului digestiv si ameliorarea retentiei de apa.

Uleiul din seminte de morcovi, extras din Daucus carota din familia Apiaceae, este cunoscut sub numele de „Wild morcov” si „dantela Reginei Anne” si nu trebuie confundat cu un ulei macerat facut cand oamenii pun la infuzat morcovul intr-un ulei obisnuit. Uleiul este extras din seminte de morcov uscate prin extractie cu abur, care pastreaza elemente nutritive esentiale.

Proprietatile naturale de vindecare ale uleiului din seminte de morcovi au fost descoperite cu mii de ani in urma, in Grecia antica si India, cand aceasta planta era tinuta la loc de mare cinste pentru valoarea sa medicala.
Uleiul de morcovi, ca derivat ar extractului de morcovi, este cea mai bogata si concentrata sursa de carotenoide. Suplimentar carotenoidelor, in uleiul de morcovi sunt prezenti si alti antioxidanti, cum ar fi tocoferolul (vitamina E).

Aplicarea vitaminei E pe piele poate reduce efectele nocive ale razelor ultraviolete, poate stimula imunitatea pielii si vindeca arsurile solare, iar produsele de protectie solara pe baza de ulei de morcovi scad riscul dezvoltarii cancerului de piele si contracareaza efectele foto-imbatranirii, mult mai bine decat o fac produsele cosmetice simple.

Avand un continut bogat de vitamine (A, C, E) si saruri minerale (fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, sodiu), morcovul este utilizat in tratamentul dermatitelor, eczmelor, psoriazisului, ridurilor si a pielii uscate si revitalizeaza principalele tesuturi ale pielii. S-a demonstrat si efectul benefic al morcovului asupra circulatiei sangvine si suportul in tensiunea musculara. Se considera la fel de util si pentru tratarea hipertensiunii arteriale si a neurasteniei.

Uleiul de seminte de morcovi are un efect detoxifiant asupra ficatului, curata sistemul digestiv si intreg corpul. De asemenea, amelioreaza retentia de lichide si, la sfera opusa, poate fi benefic in cazurile de anorexie.

Un alt beneficiu remarcat il are extractul uleios natural de morcov asupra vindecarii cicatricilor, sporind regenerarea celurara si favorizand vindecarea ranilor.

In plus, uleiul de morcov mai este recomandat pentru sanatatea pielii, parului, gingiilor si dintilor, pentru cei cu probleme de stomac si de gat si pentru stimularea celulelor rosii.

Uleiul din seminte de morcov poate fi utilizat in terapia de vapori pentru eliminarea stresului, stimularea ficatului, aparatului digestiv si respirator, precum si pentru dureri musculare.

Proprietati si recomandari:
• antirid potent
• regenerator celular
• depigmentar
• revitalizant
• radiant
• tonic
• drenant
• cicatrizant
• potrivit pentru orice tip de ten
• piele lipsita de elasticitate si vitalitate
• ten tern, ten imbatranit prematur
• stimularea proceselor de regenerare a pielii
• ameliorarea petelor de ficat, melasma
• diverse afectiuni cutanate cum ar fi psoriazisul, eczemele, ulceratiile sau furunculele
• eliminarea acumularilor de toxine in piele

g3oflo
By g3oflo august 12, 2017 10:37

Abonare stiri

loading...







Save

Save