Uleiul de migdale, elixir pentru frumusete

g3oflo
By g3oflo ianuarie 21, 2016 18:46
loading...

Uleiul de migdale, elixir pentru frumusete

ulei migdaleUleiul de migdale este compus din grăsimi mononesaturate, acid oleil și acid linoleic, precum Omega-3 sau Omega-6. El poate fi folosit doar extern, uzul intern nefiind recomandat. Utilizat încă din antichitate de către egiptenii din înalta societate pentru prepararea produselor de masaj, uleiul de migdale are numeroase aplicații cosmetice:

Beneficii pentru păr

Uleiul de migdale este recomandat persoanelor cu păr extrem de uscat, deoarece oferă imediat strălucire și hidratare. De asemenea, previne căderea părului datorită conținutului ridicat de acizi grași.

Acest ulei conține o cantitate importantă de vitamina E, motiv pentru care îmbunătățește semnificativ starea de sănătate a scalpului – reduce apariția mătreții sau a dermatitei seboreice.

Pentru a vă bucura pe deplin de beneficiile sale, picurați câteva ulei de migdale în palma și aplicați-l pe vârfurile părului sau la rădăcină.

Puteți înlocui, de asemenea, balsamul de păr cu uleiul de migdale – aplicați pe păr, lăsați câteva minute să acționeze și apoi clătiți cu apă călduță.

Beneficii pentru piele

Uleiul de migdale este un excelent remediu pentru tratarea diverselor probleme ale pielii – uscăciune excesivă, eczeme sau acnee.

Aplicat direct pe pielea curată folosind mișcări circulare, uleiul de migdale crește fluxul sangvin de la nivelul pielii și îmbunătățește în mod vizibil aspectul acesteia – rezultă o piele netedă, întinerită și strălucitoare.

În cazul persoanelor care suferă de acnee, puncte negre și ten gras, uleiul de migdale este unul dintre puținele remedii de real ajutor. Iată o mască simplă care să vă ajute:

Mască cu ulei de migdale pentru ten acneic

Aveți nevoie de 30 de ml de ulei de migdale, un gălbenuș și un măr. Curățați mărul de coajă, scoateți sâmburii și zdrobiți bine fructul. Amestecați apoi cu uleiul și gălbenușul până ce se formează o pastă. Aplicați masca pe față sau pe pielea afectată și lăsați așa jumătate de oră. Clătiți cu apă călduță și apoi aplicați o cremă hidratantă non-comedogenică.

Pentru vergeturi

Uleiul de migdale este un remediu excelent împotriva vergeturilor, în special pentru femeile care au născut sau care au pierdut mult în greutate – ajută pielea să se regenereze și să-și recapete elasticitatea.

Pentru riduri

Aplicat pe pielea feței și a gâtului, uleiul de migdale reduce semnificativ ridurile, iar dacă este folosuit preventiv previne formarea liniilor de expresie. Pentru a-i spori eficiența, amestecați câteva picături de ulei de migdale cu o fiolă de vitamina E și aplicați pe fața curată și uscată folosind mișcări circulare (dimineața și seara).

g3oflo
By g3oflo ianuarie 21, 2016 18:46

Abonare stiri

loading...Save

Save