Trucuri cu care sa iti inveti corpul

g3oflo
By g3oflo februarie 16, 2017 16:40
loading...

Story Highlights

  • Trucuri cu care sa iti inveti corpul

Related Articles

Trucuri cu care sa iti inveti corpul
1. Gadilatul gatului. Atunci cand simti acel gadilat al gatului poate deveni foarte enervant mai ales ca nu te poti scarpina. Iata un truc ce iti poate fi de ajutor: scarpina-ti urechea. Cand nervii urechii sunt stimulati, acestia creeaza un reflex in gat ce provoaca spasmul muschilor.

Spasmul muschilor va opri gadilatul gatului.
2. Cum sa auzi in format supersonic. Daca esti la o petrecere unde se aude un zumzet si un mormait continuu, iar tu vrei sa iti canalizezi atentia pe o anume discutie, este recomandat sa iti folosesti urechea dreapta. Daca, pe de alta parte, vrei sa identifici un cantec fredonat in surdina,

este recomandat sa iti folosesti urechea stanga.
3. Calmeaza-te cu apa rece. Respira adanc si spala-te pe fata cu apa rece. Aceasta va induce reflexul mamalian regasit genetic la toate animalele, inclusiv la oameni. Si daca vei incerca sa iti tii respiratia, corpul va reactiona ca si cum te-ai scufunda in apa rece.

Este un reflex care permite o oxigenare corecta.
4. Fa fata senzatiei de a urina. Daca simti urgent ca trebuie sa faci pipi, insa nu este nicio baie in apropiere, incearca sa te gandesti la orice te incita, chiar si la sex. Atunci cand creierul este ocupat vei putea face fata mai bine acestor nevoi primare.

5. Scapa de orice durere atunci cand donezi sange. Vrei sa ajuti si sa donezi sange, insa te sperie cumplit acul? Germanii au descoperit ca daca tusesti atunci cand esti intepat nu vei simti deloc durere. Motivul este ca prin tuse se pune o presiune temporara pe piept si sunt impiedicate semnalele nervoase catre creier, cele care transmit durerea.

6. Cum sa inghiti mai usor suplimentele. Iata un truc util daca ai dificultati in a inghiti acele medicamente mari. Atunci cand iei gura de apa, in loc sa inclini capul in spate, inclina-l in fata, pastila se va duce catre spatele gurii gata de a fi inghitita.
7. Scapa de nasul infundat.
Atinge-ti cerul gurii cu varful limbii si preseaza usor zona fetei dintre sprancene. Acest lucru face ca osul vomer, cel care trece prin pasajele nazale la gura, sa se miste inainte si inapoi, slabind congestia nazala.
8. Scapa de refluxul gastro-esofagian prin schimbarea pozitiei somnului. Studiile arata ca atunci cand dormim pe partea stanga este mai putin probabil sa simtim acea aciditate in stomac. Stomacul si esofagul sunt conectati intr-un unghi. Cand dormiti pe partea dreapta stomacul este situat mai sus decat esofagul, permitand mancarii si acidului din stomac sa ajunga in gat. Cand, in schimb, sunteti pe partea stanga, stomacul este situat mai jos decat esofagul si senzatia de aciditate dispare.
9. Scapa de durerea de dinti. Este suficient sa freci un cub de gheata de spatele palmei si in zona dintre degetul mare si cel aratator. In acest fel veti opri semnalele nervoase ce transmit durerea catre creier.
10. Scapa de semnele de arsura. Daca viitoare cand te vei mai arde cu fierul sau atunci cand gatesti, in loc sa pui gheata pe locul cu pricina, este recomandat sa pui putina presiune cu cealalta mana pe locul in care te-ai ars. In acest fel corpul va ramane la temperatura normala si nu vor fi semne ale arsurii.
11. Inlatura senzatia de ameteala. Pune mana pe ceva stabil. Partea urechii responsabila cu echilibrul – cupula – pluteste intr-un fluid ce are aceeasi densitate cu a sangelui. Alcoolul dezechilibreaza cupula. Insa, daca te vei sprijini de ceva stabil, creierul va primi prin nervii palmei un alt semnal, anume acela ca, corpul se afla in echilibru.

g3oflo
By g3oflo februarie 16, 2017 16:40

Abonare stiri

loading...Save

Save