Trecutul, prezentul si viitorul au legatura

g3oflo
By g3oflo noiembrie 29, 2016 18:52
loading...

Story Highlights

  • Trecutul, prezentul si viitorul au legatura

Related Articles

tunelul-timpuluiTrecutul, prezentul si viitorul au legatura

În anul 2012, Yakir Aharonov, câștigător al US Medal of Science, considerat unul dintre cei mai buni fizicieni din lume, a prezentat o lucrare în care a susținut că prezentul este influențat de trecut și viitor. El susținea că prezentul este influențat de viitor, ceea ce poate părea un non-sens.

La fel stau lucrurile și cu trecutul care influențează prezentul. Afirmația se bazează pe faptul că o particulă cuantică există într-o stare latentă de infinite posibilități. Ea poate să fie oricând, oriunde sau nicăieri.

În fizica cuantică, un fascicol de fotoni poate schima ceva care s-a petrecut deja. Dincolo de realitatea noastră fizică, există un câmp cuantic care nu presupune existența timpului.

Timpul, așa cum îl cunoaștem și-l măsurăm, nu există cu adevărat. De sute de ani, oamenii de știință au încercat să răspundă la întrebări precum, are timpul un început și un sfârșit, se mișcă într-o singură direcție?

Einstein a demonstrat că timpul este relativ și că depinde de mișcare și gravitație. El a deschis drumul călătoriilor în timp. Teoria conform căreia timpul se scurge ireversibil zi de zi, este greșită. Există un timp psihologic care nu concordă cu cel fizic. O oră petrecută în compania unei fete drăguțe trece mai repede decât o oră la dentist, spunea Einstein.

Există tot mai mulți susținători ai teoriei că timpul vine din viitor către prezent și trecut, ba mai mult, lucrurile pot exista simultan în mai multe stări.

Diferența dintre trecut, prezent și viitor este o iluzie. Einstein spunea că timpul este a patra dimensiune, unde lucrurile se produc simultan. Creierul ne face să percepem timpul în trecut, prezent și viitor. Dacă viitorul există în același timp cu trecutul și prezentul, el va influența pe cele două. Orice acțiune pe care o facem în prezent este dictată de viitor.

În aceste condiții sunt posibile călătoriile în timp, dacă se produce o energie suficient de mare care să distorsioneze spațiul. Găurile negre sunt suficient de stabile ca un om să poată realiza călătoria în trecut. Pentru aceasta este nevoie de energie întunecată.

S-a pus întrebarea dacă un om ajunge în trecut îl poate influența? Specialiștii susțin că este posibil acest lucru, cu condiția ca viitorul să-l permită.

g3oflo
By g3oflo noiembrie 29, 2016 18:52

Abonare stiri

loading...Save

Save