Tratamente naturiste cu bicarbonat de sodiu pentru tuse

g3oflo
By g3oflo ianuarie 27, 2016 09:03
loading...

Tratamente naturiste cu bicarbonat de sodiu pentru tuse

bicarbonat tratamenteTratamente naturiste cu bicarbonat de sodiu

1. Pentru tuse
La un pahar de lapte se pune 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Laptele se bea fierbinte inainte de culcare. Persoanele care nu suporta laptele folosesc solutie de bicarbonat de sodiu in apa: 1 lingura de bicarbonat de sodiu la 1 litru de apa.
2. Pentru dureri de gat
Se face gargara cu o solutie din 2 lingurite bicarbonat la 1 pahar de apa calda. Bicarbonatul de sodiu umezeste mucoasa gatului. Se fac clatiri de 5-6 ori pe zi.

3. Pentru guturai
Solutia de bicarbonat de sodiu se foloseste sub forma de picaturi pentru nas. Daca va curge nasul abundent, efectuati spalaturi nazale – picurati in nas cateva pipete de solutie si peste un minut curatati nasul. Procedura se repeta de 2-3 ori pe zi.

4. Pentru ulcer
Bicarbonatul neutralizeaza surplusul de acid din stomac. Dar folosirea lui prea des da un efect invers: se mareste cantitatea acidului secretat in stomac. Mai mult decat atat, la interactiunea bicarbonatului cu acidul se degaja bioxid de carbon, care bombardeaza peretii subtiati ai stomacului, ducand la alte ulceratii.. Este de dorit sa utilizati bicarbonat de sodiu cat mai rar, doar cand nu aveti alte medicamente la dispozitie.

5. Pierderea de lichide din organism
In caz de intoxicatii insotite de voma si diaree, la febra indelungata cu transpiratie abundenta, pentru restabilirea pierderii lichidului din organism se prepara solutie de bicarbonat de sodiu si sare. Reteta: 1/2 lingurita de bicarbonat si 1 lingurita de sare la 1 litru de apa foarte calda. Se bea cate 1 lingura la fiecare 5 minute.

6. Pentru panaritiu
Incepeti tratamentul imediat ce simtiti durere pulsanta. Pregatiti o solutie de 2 linguri de bicarbonat la 1/2 litru de apa fierbinte, in care tineti degetul timp de 20 minute. Repetati procedura de 3 ori pe zi si infectia va disparea repede.

7. Pentru dureri de dinti
Clatirea cavitatii bucale cu bicarbonat de sodiu ajuta contra durerilor de dinti. Este deosebit de eficace contra inflamarii periostului. Clatiti gura de 5-6 ori pe zi, astfel puteti evita interventia chirurgicala.

8. Pentru albirea dintilor
Bicarbonatul poate inlocui pasta de dinti, pentru inalbire. Inmuiati un tampon de vata in bicarbonat de sodiu si stergeti dintii pana ce petele galbene vor disparea. Rezultatul se vede chiar si dupa o singura spalare.

9. Pentru transpiratie
Bicarbonatul de sodiu nu opreste eliminarea transpiratiei, dar neutralizeaza mirosul. Vara, sau inainte de antrenamentele sportive e bine sa stergeti regiunea axilara cu un tampon de vata, inmuiat in solutie de bicarbonat de sodiu, si mirosul neplacut nu va mai aparea toata ziua.

10. Pentru intepaturi de insecte
Solutia de bicarbonat de sodiu preparata dintr-o 1/2 lingurita la 1 pahar de apa, ne va ajuta sa tratam de intepaturile insectelor. Daca ungem locul intepat de cateva ori pe zi, inflamatia dispare.

11. Pentru picioare umflate si obosite
Putem trata picioarele obosite si umflate cu o solutie din 10 litri de apa si 5 linguri de bicarbonat de sodiu. Stati in aceasta apa 15 minute.

12. Pentru negi
Ungeti negii cu pasta din bicarbonat cu ulei de ricin de 2-3 ori pe zi si aplicati un pansament.

g3oflo
By g3oflo ianuarie 27, 2016 09:03

Abonare stiri

loading...Save

Save