Top alimente antiinflamatoare

g3oflo
By g3oflo februarie 23, 2016 15:01
loading...

Story Highlights

  • Top alimente antiinflamatoare

Related Articles

antiinflamatoareTop alimente antiinflamatoare

Ştiai că există alimente şi soluții naturale care au puterea de a reduce infamaţiile din corp? De aceea, este bine să le incluzi cât mai des în alimentaţie. Iată despre ce produse este vorba!

Uleiul de măsline

Unul dintre cele mai puternice antiinflamatoare din dietă este uleiul de măsline, el fiind bogat în polifenoli. Optează pentru cel extravirgin. Mai mult de 70% din grăsimile mononesaturate pe care le conţine provin din acidul oleic, un compus care previne apariţia bolilor cardiovasculare, pentru că reduce colesterolul LDL.

Ceapa şi usturoiul

Dau un gust deosebit mâncării, dar au şi puternice proprietăţi antiinflamatoare. Este vorba despre ceapă şi usturoi. Acestea au şi proprietăţi antibiotice.

Peştele gras

Alimentele bogate în acizi graşi Omega-3 sunt de ajutor în lupta cu inflamaţiile din organism. Unele studii au arătat că persoanele care consumă cu regularitate peşte gras, precum somon, hering, macrou, au un risc mai scăzut de inflamaţii în organism.

Ceaiul verde

Una dintre băuturile cu proprietăţi antiinflamatoare este și ceaiul verde. Flavonoizii conţinuţi de ceaiul verde au proprietăţi care pot scădea riscul de apariție al inflamțiilor din organism. De aceea, poţi bea o cană sau două de ceai verde, în fiecare zi. De asemenea, este de ajutor pentru a reduce grăsimea de la nivelul abdomenului şi de pe coapse.

Condimentele

Şi unele condimente sunt de ajutor persoanelor care se confruntă cu inflamaţiile din corp. Este vorba despre chilli, turmeric, rozmarin şi  ghimbir.

De aceea, este bine să le incluzi în alimentaţie oricât de des poţi. Turmericul are şi proprietăţi anticancer, în timp ce rozmarinul poate fi de ajutor în calmarea durerilor.

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră, cea care are un conţinut de 70% cacao, este un desert cu proprietăţi antiinflamatoare. În urma mai multor studii, cercetătorii au ajuns la concluzia că ciocolata neagră îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi ajută la reducerea tensiunii arteriale. Poţi mânca două-trei pătrăţele pe zi.

g3oflo
By g3oflo februarie 23, 2016 15:01

Abonare stiri

loading...Save

Save