Tinctura de urzica leac pentru zeci de boli

g3oflo
By g3oflo februarie 3, 2016 09:57
loading...

Story Highlights

  • Tinctura de urzica leac pentru zeci de boli

Related Articles

tinctura_urzicaTinctura de urzica leac pentru zeci de boli

Pentru a prepara tinctura de urzica nu se foloseste planta intreaga, ci doar frunzele, cat de mari posibil, proaspat culese, spalate bine cu apa si tocate cat mai marunt. Se umple cam trei sferturi dintr-un vas cu tocatura de urzici si se toarna deasupra, pana la gura vasului, alcool alimentar de 40 de grade, preparat exclusiv din secara.

Nu se va folosi alt alcool alimentar, pentru ca alcoolul din secara contine anumiti compusi stimulenti specifici, care nu se afla in alcoolul extras din porumb sau din cartofi. Maceratul se filtreaza dupa 14 zile.

Mod de administrare
Consumata intern, cate 20-30 picaturi, de 3 ori/zi, tinctura de urzici este antianemica, hipoglicemianta, are efect depurativ, diuretic si regleaza activitatea hormonala.

Extern, tinctura de urzici este un leac fara pereche folosit pentru a opri caderea parului, dar si pentru a trata o multime de afectiuni dermatologice neplacute si dureroase, cum ar fi micozele, eczemele, ulceratiile, petele si inflamatiile pielii, eritemul, ca si bataturile dureroase si ciuperca piciorului.

Tinctura se aplica repetat pe locurile afectate, iar tratamentul se continua inca 5-7 zile dupa incetarea manifestarilor bolii.
Ajuta in sciatica si inflamatii ale nervilor. Se ung locurile bolnave cu tinctura de urzici.

g3oflo
By g3oflo februarie 3, 2016 09:57

Abonare stiri

loading...Save

Save