Sunt periculoase durerile de cap frecvente?

g3oflo
By g3oflo februarie 18, 2016 18:00
loading...

Story Highlights

  • Sunt periculoase durerile de cap frecvente?

Related Articles

dureri de cap

Sunt periculoase durerile de cap frecvente?

Cine nu s-a confruntat cu neplăcutele dureri de cap? Deși de multe ori ele trec de la sine, îți pot afecta activitățile zilnice. Bine este să știi cum să o tratezi, dar și când este cazul să mergi la medic pentru un consult.

Deși incomode și dureroase, cele mai multe dureri de cap și atacuri de migrenă nu pun în pericol viața persoanei. Cu toate acestea, durerile de cap frecvente și persistente pot fi  simptome ale altor boli, unele dintre ele destul de grave, deși în cazuri rare.

Iată, așadar, ce boli pot semnala durerile frecvente de cap și când sunt acestea periculoase!

Când sunt periculoase durerile de cap – cefaleea grupată și acută

Cefaleea grupată este rară, cu simptome care includ durere de cap scurte, dar extrem de severe, împreună cu grave dureri de ochi, roșeață, rinoree (secreție nazală) sau nas înfundat și căderea pleoapei.

De regulă, de această formă de durere de cap suferă mai mult bărbații, decât femeile; apare în același moment al zilei; printre cauzele apariției se numără: anumite medicamente, fumatul, alcoolul și unele alimente (de exemplu ciocolata).

Cefaleea acută apare, de obicei, la copii și se caracterizează prin apariția unor dureri bruște, care dispar destul de repede. O posibilă cauză a apariției acestui tip de cefalee este infecția respiratorie. Consultul medicului este vital!

Când sunt periculoase durerile de cap – durerea de cap însoțită de greață și vărsături

Durerile de cap care apar dintr-o dată și care sunt însoțite de febră, confuzie, pierderea cunoștinței, dificultăți de vorbire sau de menținere a echilibrului, dureri de ochi sau de urechi pot indica un accident vascular cerebral sau hemoragie intracerebrală. Diagnosticarea cauzei care stă la baza unor astfel de dureri de cap pot include teste de sânge, RMN și puncție lombară.

Când sunt periculoase durerile de cap – durerea de cap însoțită de febră și gât înțepenit

De asemenea, dacă o durere severă de cap este însoțită de simptome precum gât înțepenit (torticolis) și febră, acesta ar putea fi semne de meningită (inflamaţie a membranelor din jurul sistemului nervos central), care s-ar putea agrava în scurt timp, dacă nu este tratată.

Când este cazul să mergi la medic

– dacă ai mai mult de 3 episoade de cefalee pe săptămână;
– cefalee care pare să se tot agraveze și nu se ameliorează cu niciun tratament;
– dacă e nevoie să iei analgezice zilnic sau aproape zilnic pentru cefalee;
– dacă iei mai mult de 2-3 doze de medicament pe săptămână;
– dacă apare după efort fizic, strănut, tuse, aplecarea capului;
– durerea este acută, severă, brusc instalată;
– este asociată cu semne neurologice, printre care pareza, amețeala, lipsa bruscă a echilibrului, amorțeala și furnicăturile, tulburări de vorbire, stare de confuzie sau tulburări de vedere;
– este atât de puternică încât te trezește din somn;
– este însoțită de febră, tulburări de respirație, ceafă rigidă sau erupție cutanată, stare de greață și vărsături.

g3oflo
By g3oflo februarie 18, 2016 18:00

Abonare stiri

loading...Save

Save