Stiai ca levantica ne scapa de stres

g3oflo
By g3oflo aprilie 12, 2017 16:50
loading...

Stiai ca levantica ne scapa de stres

Din păcate, trăim într-o lume tot mai agitată, iar stresul ne afectează de la mic la mare. Fie că este vorba despre problemele de la serviciu, fie că ne referim la problemele familiale, calitatea somnului poate fi adesea afectată, fapt care favorizează apariția stărilor de anxietate și a problemelor de sănătate.

Conform studiilor, anxietatea este principala disfuncție mentală la nivel mondial. Aproximativ 25% din populație suferă de anxietate și ar avea nevoie de tratament, iar ceilalți 25% au forme de anxietate mai puțin severe.

De cele mai multe ori, anxietatea apare în rândul tinerilor și se poate intensifica odată cu înaintarea în vârstă. Adesea atât depresia, cât și anxietatea apar din cauza lipsei de serotonină și dopamină și pot favoriza dezechilibrul neurochimic.

Simptome comune ale anxietății

Printre cel mai des întâlnite simptome care apar mai ales la femei se numără tensiunea musculară, durerile corporale, oboseala, durerile stomacale și amețilele frecvente.

Îngrijorările pentru lucrurile banale de zi cu zi aduc după ele incapacitatea de a te concentra asupra task-urilor, dificultatea de concentrare sau memorare, iritabilitatea și schimbarea bruscă de comportament.

Deși, de cele mai multe ori, anxietatea este tratată cu tratament medicamentos, există și varianta naturistă care îți poate fi de folos. Spre deosebire de medicamente, plantele ajută întreg organismul să funcționeze în parametri normali.

Uleiul de lavandă

Este un ulei frumos mirositor care reuşeşte să îți asigure reechilibrarea în plan nervos. Este benefic atât copiilor, cât și adulților. În cazul în care vrei să îl folosești pentru a trata anxietatea sau a îndepărta stresul, este bine să știi că acesta îți reface tonusul muscular. Dacă îl folosești seara, îți va diminua starea de stres și va favoriza un somn bun și profund.

Poți să îl răspândești prin cameră cu ajutorul unui pulverizator sau să îl arzi în candele speciale pentru aromoterapie.

O altă modalitate facilă de a-l folosi este să îți aplici câteva picături direct pe piele în spatele urechii. Poți, de asemenea, să adaugi în apa de baie 10 picăuri de ulei esențial și să stai 20 de minute în cada cu apă călduță.

Nu evita nici ceaiul de lavandă! Pentru a-l prepara, trebuie să pui 1-2 lingurițe de flori uscate de levănțică, să adaugi apă fierbinte și să lași totul la infuzat 10 minute, după care poți să strecori ceaiul și să-l bei.

Uleiul de mușețel

În cazul în care nu reușești să adormi, este indicat să inhalezi puțin ulei esențial de mușețel. Este suficient să inspiri profund de 4-5 ori, deoarece moleculele din uleiul esențial ajung rapid la creier și în circa 4 minute se instalează somnul.

Acțiunea acestui ulei este benefică și copiilor. Cel mai mare avantaj al folosirii uleiului este că nu dă dependență. De la vârsta de 3 ani, poți să-i pui 2 picături de ulei esențial de mușețel pe pernă și în acest fel copilul tău sigur va avea un somn excelent. Este un excelent adjuvant și în cazul copiilor sensibili, capricioși care plâng mult și din orice motiv.

O altă modalitate de a folosi aceste uleiuri este masajul. Pune câteva picături în palmă și masează tălpile sau tâmplele. Starea de relaxarea nu va întârzia să apară.

g3oflo
By g3oflo aprilie 12, 2017 16:50

Abonare stiri

loading...Save

Save