Stiai ca alimentele ne influenteaza mirosul corporal

g3oflo
By g3oflo aprilie 12, 2017 16:55
loading...

Stiai ca alimentele ne influenteaza mirosul corporal

Corpul uman este un sistem extrem de complex în care eliminarea toxinelor constituie un proces destul de important și vital bunei funcționări a acestuia. Alimentele consumate trec prin procesul digestiv rezultând astfel toxinele, iar pielea noastră transpiră și pentru a se curăța. Activitatea celulelor este constantă și în avantajul tău.

Tot mai multe alimente din ziua de azi sunt pline de substanțe chimice,au ingrediente de sinteză și aditivi care pot conduce în timp la grave probleme de sănătate. Cum bine spune vechea vorbă din bătrâni  „ești ceea ce mănânci”.

Nu căuta produsele care îți promit că nu o să mai transpiri, acest proces este unul natural și benefic organismului tău. În funcție de anumite mirosuri pe care acesta le emană poți să depistezi anumite afecțiuni ale organismului.

Consumul de alimente grase și excesul de sare

Un consum mare de alimente grase în special cele de origine animală sunt extrem de nocive pentru oprganismul tău. În timp ele pot favoriza apariția ficatului gras non-alcoolic, își pun amprenta pe silueta ta și pot favoriza un miros specific atât la nivel corporal cât și oral.
Ai grijă cu consumul alimentelor procesate, excesul de cafea, alcool, tutun cât și cu carnea roșie mai ales.

Un alt factor nociv în alimentele procesate este cantitatea foarte mare de sare, zahăr și uleiuri hidrogenate folosite care în timp pot cauza iritații la nivelul stomacului și al ficatului. Aceste condimente favorizează creșterea secreției de hormoni care amplifică mirosul coprului tău.A

Cofeina, vinovată de durerile de cap

Toate băuturile care au la bază cofeină pot provoca apariția transpirației abundente cât și durerile de cap, oboseala prelungită și setea.

Mai mult de două cafele pe zi consumată fără a bea măcar un pahar de apă favorizează demineralizarea osoasă.

Cum să scapi de mirosurile neplăcute

Un corp care miroase frumos are la bază un consum constant de plante. Aceastea conțin clorofilă și mulți alți fitonutrimenți care ajută corpul să se curețe de la interior către exterior.

Pătrunjelul spre exemplu este indicat să fie consumat deoarece ajută în procesul de purificare a sângelui, este alcalin și realizează hidratarea și curățarea întregului organism sporind astfel producția de celule roșii. Aceste celule au rolul de a transporta oxigenul și toate substanțelor nutritive către țesuturi.

Țelina, pe de altă parte, este un bun digestiv care favorizează eliminarea toxinelor vinovate de mirosul neplacut al corpului. Conțține vitamine, minerale și la fel ca și pătrunjelul, fitonutrimenți esențiali sănătății tale.

Apelează la ierburile aromatice proaspete, precum salvia, rozmarinul, cimbrul, oregano, coriandru, lavanda, menta. Aceastea au un miros excelent când le folosești la prepararea diverselor sortimente culinare iar efectele benefice sunt prezente și în mirosul ce îl emana corpul tău ulterior.

Cele mai bune antibiotice naturale și dezinfectante totodată sunt citricele. Ele îți vor fi de un real folos la eliminarea mirosurilor prin intermediul transpirației.

Un corp sănătos are nevoie de hidratare

Apa este vitală bunei funcționări a vieții tale de zi cu zi. Trebuie să te hidratezi constant și să nu aștepți să se instaleze senzația de sete, deoarece acesta este semnalul că organismul tău este deja foarte deshidratat. Ai grijă să bei cel puțin un pahar de apă pe oră și evită pe cât posibil băuturile acidulate, mai ales dacă te știi cu un stomac sensibil.

Igiena corporală joacă un rol esențial

Trebuie să ții cont de faptul că glandele sudoripare lucrează constat, iar părul este principalul mediu unde se dezvoltă și se mențin mirosurile corporale. Poți să folosești un săpun antibacterian pentru a evita răspândirea bacteriilor.

Nu uita că și stresul poate fi un factor cauzator al transpirației excesive și uneori cu un miros ușor deranjant.

Evită să porți haine care nu sunt făcute din bumbac. Materialele sintetice nu fac altceva decât să mențină transpirația și să nu lase pielea să se aerisească corespunzător.

g3oflo
By g3oflo aprilie 12, 2017 16:55

Abonare stiri

loading...Save

Save