Spiritul de la Castelul Bran are legatura cu Vlad Tepes

g3oflo
By g3oflo noiembrie 21, 2016 08:16
loading...

Story Highlights

  • Spiritul de la Castelul Bran are legatura cu Vlad Tepes

Related Articles

bran

Spiritul de la Castelul Bran are legatura cu Vlad Tepes

Faima castelului Bran a depășit de mult granițele țării. Prima atestare documentară datează din anul 1377, când regele Ungariei, Ludovic I de Anjou, le-a oferit sașilor din Brașov privilegiul de a ridica o nouă cetate.

Cetatea a fost terminată în anul 1388. Aici s-au refugiat Mircea cel Bătrân și regele Sigismund de Luxemburg. De-a lungul timpului, impunătoarea construcție a suferit modificări. Regina Maria și-a lăsat amprenta asupra castelului, pe care Consiliul Orășenesc al Brașovului i l-a donat în anul 1920.

În timpul lucrărilor de amenajare, constructorii au descoperit la o adâncime de 40 de metri în subsolul castelului, un tunel secret.
Faima castelului este legată și de Vlad Țepeș. Din documentele vremii a reieșit faptul că a avut o ibovnică în Șcheii Brașovului pe care o vizita foarte des, cu ea având cinci copii. În drumurile sale către Brașov se oprea la castel.

Katharina, o tânără săsoaică din Șcheii Brașovului a fost viata lui. Relația lor a durat 20 de ani. Vlad Țepeș a cerut în repetate rânduri divorțul pentru a fi alături de Katherina.

Când s-au cunoscut, ea avea 17 ani, iar Vlad Țepeș 34 de ani. Comunitatea săsească a fost revoltată de relația dintre cei doi. Era de neconceput ca o tânără săsoaică să iubească un român.

În timpul masacrului din Bartolomeu, Katharina a fost bătută și pusă la stâlpul infamiei din Piața Sfatului, Brașov.
Vlad Țepeș i-a scris papei Pius al II-lea pentru a i se acorda divorțul de soția sa, Anastasia Holszanska, nepoata reginei Poloniei, dar nu a primit răspuns.

După moartea domnitorului, Katharina s-a retras la o mănăstire. Mulți angajați care lucrează la castel au declarat că în anumite încăperi ale castelului se întâmplă fenomene paranormale. Ei susțin că au văzut fantome, motiv pentru care o parte a castelului este închisă și publicul nu are acces.

Mai mulți britanici de la Asociația Shadow Seekers au făcut măsurători la castelul Bran. Înarmați cu ustensile specializate pentru detectat fantome, britanicii specializați în cercetări paranormale au pornit în căutarea spiritelor în toate cotloanele castelului, în turnuri, pivnițe, temnițe.

Punem pe podea instrumentul și permitem spiritului să se apropie și făcând asta luminile se aprind pentru că se spune că spiritele au un câmp electromagnetic, a declarat unul dintre membrii grupului. Britanicii susțin că au reușit să contacteze câteva fantome, ba chiar au luat legătura și cu Vlad Țepeș.

Vlad Țepeș, copil fiind, a trăit ca ostatec la turci. Familia i-a fost asasinată și de aici a venit cruzimea pe care a avut-o mai târziu. Documentele vremii au scris că a fost ucis în anul 1476, în apropiere de București. Ce s-a întâmplat cu corpul neînsuflețit, rămâne un mister. Capul său a fost dus la Istanbul ca trofeu, semn că dominația lui luase sfârșit.

S-au efectuat săpături în subsolul mănăstirii de la Snagov, pentru că mulți istorici au susținut că Vlad Țepeș ar fi fost îngropat în acea locație. Săpăturile au scos la iveală schelete umane care aveau craniu și schelete de cai.

g3oflo
By g3oflo noiembrie 21, 2016 08:16

Abonare stiri

loading...Save

Save