Siropul de artar previne Alzheimerul

g3oflo
By g3oflo martie 16, 2016 17:19
loading...

sirop

Siropul de artar previne Alzheimerul

Includerea în dietă a siropului de arțar poate ajuta la prevenirea maladiei Alzheimer, susțin oamenii de știință în urma unui studiu recent.

Mai exact, specialiștii sunt de părere că siropul protejează celulele de la nivelul creierului împotriva proteinelor care au rolul de a afecta memoria și char de a favoriza apariția mai multor afecțiuni la nivel cerebral.

La fel ca și afinele, broccoli și peștele, siropul de arțar, obținut prin procesul de fierbere a sevei ce provine de la arborele de arțar, este unul dintre super-alimentele care conțin o cantitate foarte mare de antioxidanți și care întăresc imunitatea.

Rezultatele recentei cercetări întăresc și concluziile de până acum, și anume că siropul de arțar poate reduce riscul de apariție a cancerului, dar și a diabetului.

În cadrul cercetării, oamenii de știință au analizat efectele consumului frecvent de sirop de arțar și au ajuns la concluzia acesta poate preveni creșterea numărului de proteine care se pot localiza la nivelul creierului și care duc la apariția Alzheimerului.

„Cercetările noastre au arătat că siropul de arțar, bogat în substanțe benefice, cum este cazul polifenolilor, are efecte neuroprotective. Includerea lui în dietă este una dintre soluțiile care ajută la prevenirea Alzheimerului“, a afirmat Navindra Seeram, medic în cadrul Universității din Rhode Island, SUA.

g3oflo
By g3oflo martie 16, 2016 17:19

Abonare stiri

loading...Save

Save