Sfaturi de urmat daca suferi de probleme cu circulatia sanguina

g3oflo
By g3oflo ianuarie 27, 2016 12:55
loading...

Sfaturi de urmat daca suferi de probleme cu circulatia sanguina

circulatieCele mai frecvente simptome ale unei circulații sanguine proaste sunt clasicele furnicături resimțite în brațe și picioare. Totodată, hipertensiunea arterială, un nivel ridicat al colesterolului, durerile de cap, amețelile sunt de asemenea asociate cu o circulație deficitară, inclusiv cu scăderea calitatății vieții noastre.

În plus, contrar așteptprilor, nu numai persoanele în vârstă se confruntă cu o circulație sanguină deficitară, ci și tinerii.

Iată, așadar, câteva sfaturi de urmat dacă suferi de probleme cu circulația sanguină!

Urmează o dietă sănătoasă și naturală

Este vorba pur și simplu de a fi pe deplin conștienți de ceea ce mâncăm și de a alege să consumăm numai alimente sănătoase și naturale, pe cât de mult posibil.

Astfel, este recomandat să includem în dieta noastră mai multe fructe și legume și cât mai puține semipreparate sau alimente congelate. De asemenea, este indicat să consumăm carne slabă, dar nu mai mult de două ori pe săptămână – carnea de pui sau de curcan.

Se vor evita, de asemenea, produsele de patiserie și dulciurile, deoarece acestea au o valoare calorică mare și nu conțin nutrienți. La fel, zahărul și sarea sunt dușmani ai sănătății.

Un ultim sfat: atunci când îți este sete, bea cât mai multă apă. Lasă deoparte sucurile acidulate, așa-zisele sucuri naturale din fructe, băuturile energizante etc.

Un pic de mișcare în fiecare zi

Ideea de mișcare nu înseamnă neapărat că trebuie să mergi la sala de sport, ci să duci o viață cât mai activă. Acest lucru te va ajuta să ai o inimă sănătoasă și o bună circulație sanguină. Iată câteva idei de exerciții fizice ușoare:

– Mergi în fiecare zi o jumătate de oră pe jos (poate fi o plimbare până la magazin sau prin parc, este alegerea ta);
– Mergi la piscină de două ori pe săptămână – înotul este singurul sport care îți pune în mișcare toate grupele de mușchi. De asemenea, te scapă de durerile de spate și te relaxează;
– Nu sta acasă, în fața televizorului – mai bine ieși cu prietenii în oraș;
– Dacă ai un animal de companie, scoate-l regulat afară și profită de plimbare.

Mai multă vitamina C

Vitamina C joacă un rol fundamental pentru starea de sănătatea a inimii și a sistemului circulator, întrucât aceasta împiedică acumularea de colesterol pe artere. Totodată, vitamina C stimulează producerea de colagen care, la rândul său, repară arterele deteriorate și le menține elastice.

Vitamina C este produsă de corpul uman, însă cea mai mare cantitate trebuie asimilată printr-o alimentație sănătoasă: portocale, grepfruit, pomelo, lămâi, kiwi, căpșuni, papaya, broccoli etc.

Consumă acizi grași benefici pentru inimă

Inima are nevoie de acizi grași sănătoși precum Omega-3 și Omega-6 pentru a funcționa corespunzător. Iată ce rol au acizii grași în alimentație:

– diminuează riscul de aritmie cardiacă;
– reduc numărul trigliceridelor;
– previn formarea plăcii de grăsime pe artere;
– reduc tensiunea arterială.

Printre alimentele bogate în Omega-3 și Omega-6 se numără: nucile, migdalele, somonul, sadinele în ulei, tonul, macroul, avocado, uleiul de in, uleiul de măsline și floarea soarelui, arahidele etc. Aceste alimente trebuie consumate constant, însă în manieră echilibrată, fără a se abuza de ele.

g3oflo
By g3oflo ianuarie 27, 2016 12:55

Abonare stiri

loading...







Save

Save