Semne ale infarctului la fete

g3oflo
By g3oflo aprilie 12, 2017 16:41
loading...

Semne ale infarctului la fete

La nivel mondial, bolile de inima ocupa locul intai in clasamentul afectiunilor care cauzeaza cele mai multe decese. Infarctul este foarte periculos si trebuie sa stii ca simptomele care-l anunta sunt diferite in cazul femeilor.

 

Varsta inaintata nu mai este un criteriu pentru aparitia si dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Din cauza nivelului ridicat de stres si a alimentatiei dezechilibrate, bazata pe produse de tip fast-food, incindenta bolilor cardiovasculare a inceput sa creasca si in randul populatiei tinere.

 

Considerate ca afectiuni cu manifestare rapida care nu prea lasa timp pentru interventie, bolile cardiovasculare si in special infarctul poate fi prevenit daca suntem atenti la semnalele pe care ni le transmite corpul nostru si invatam sa recunoastem simptomele unui infarct.

 

Iata cele 6 simptome ale infarctului care apar doar la femei, potrivit specialistilor de la BrightSide. Chiar daca aceste simptome sunt comune si pentru alte probleme de sanatate, trebuie sa stii ca in combinatie cu alte semne ele pot sa iti puna viata in pericol, fiind necesar consultul medical.

 

1. Durere accentuata in spate, gat, falci si brate

 

Aceste simptome pot sa fie foarte confuzante la inceput, deoarece asociem infarctul doar cu durerea in bratul stang si in piept. Insa, aceste dureri se pot resimti si la nivelul gatului si a falcilor, ele fiind atat de intense incat te pot trezi chiar in toiul noptii. Este foarte important sa consulti un medic cat mai repede cu putinta in cazul in care remarci aceste simptome.

 

2. Durere intensa in stomac si stare de rau

 

Uneori, femeile pot sa resimta simptome care pot sa fie cu usurinta confundate cu gripa, refluxul gastrointestinal sau starea generala de rau cauzata de o intoxicatie.

 

Un simptom care nu trebuie deloc ignorat este senzatia de presiune intensa resimtita in zona abdominala, descrisa adesea ca si cum „un elefant s-ar fi asezat pe stomacul tau”.

 

3. Transpiratii reci

 

In cazul in care nu ai mai avut aceste transpiratii reci niciodata este recomandat sa consulti un medic cat mai repede, deoarece acest simptom este adesea intalnit la femei si poate sa prevesteasca un infarct.

 

4. Respiratie ingreunata si senzatie de ameteala

 

Respiratia ingreunata care apare din senin, in special insotita de stari de ameteala, prevestesc un posibil infarct in cazul femeilor. Nu ignora aceste simptome, deoarece sunt foarte periculoase!

 

5. Stare de oboseala accentuata

 

Cu totii ne simtim obositi la un moment dat dar, daca starea de oboseala persista si nu dispare in urma unei perioade de odihna normale, inseamna ca exista o problema la nivelul organismului. Atunci cand arterele se ingusteaza, inima primeste o cantitate mai mica decat cea necesara. Ritmul cardiac accelereaza, inima trebuie sa munceasca mai mult ceea ce conduce la instalarea unei stari de oboseala cronica si la somnolenta.

 

6. Presiune si durere in zona pieptului

 

Durere surda persistenta sau o durere/presiune care se amplifica in zona pieptului constituie simptome ale infarctului care apar indiferent de gen. Insa, unele femei au raportat ca au resimtit aceste simptome in toata zona toracelui, nu numai in partea stanga. Daca aceste simptome nu dispar in cateva minute trebuie sa consulti un medic.
g3oflo
By g3oflo aprilie 12, 2017 16:41

Abonare stiri

loading...Save

Save