Semintele de dovleac sunt pline de antioxidanti si minerale

g3oflo
By g3oflo februarie 9, 2016 12:59
loading...

Story Highlights

  • Semintele de dovleac sunt pline de antioxidanti si minerale

Related Articles

semintededovleac

Semintele de dovleac sunt pline de antioxidanti si minerale

Seminţele de dovleac sunt o gustare foarte populară şi apreciată, însă ştiai că sunt o sursă excelntă de minerale precum mangan, fier, zinc şi magneziu? Seminţele dovleacului, legumă nativă Americii Centrale, pot aduce organismului un aport considerabil de vitamina E şi sunt considerate un aliment excelent.

– Un pumn de seminţe de dovleac aduce organismului 50% din necesarul zilnic de magneziu, mineral care îndeplineşte mai multe funcţii importante în organism, stimulând digestia, sistemul cardivascular şi contribuie la reducerea anxietăţii.
– Poate fi de folos persoanelor care suferă de diabet. În studii recente, s-a descoperit că seminţele de dovleac ar putea ajuta la reglarea nivelului de insulină şi ar putea preveni complicaţiile diabetului reducând stresul oxidativ.

– Este de folos bărbaţilor deoarece zincul din compoziţie contribuie la sănătatea prostatei.

– Sunt o sursă excelentă de triptofan, care este convertit, de către organism, în serotonină, neurotransmiţător ce joacă un rol important în reglarea dispoziţiei, prevenirea anxietăţii şi a depresiei. Organsimul uman nu prduce triptofan, de aceea sursele alimentare sunt deosebit de importante.

g3oflo
By g3oflo februarie 9, 2016 12:59

Abonare stiri

loading...Save

Save