Se zguduie istoria Islamului

g3oflo
By g3oflo februarie 1, 2016 18:47
loading...

coran

Se zguduie istoria Islamului

Una din cele mai importante religii ale omenirii ar putea fi zguduita in urma recentelor descoperiri. Fragmentele celui mai vechi Coran din lume, descoperite in Birmingham, ar putea data dinaintea profetului Mahomed si ar urma „sa rescrie” istoria islamului, au anuntat cercetatorii britanici.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Oxford stiau deja ca pergamentul este printre cele mai vechi texte coranice cunoscute din intreaga lume. Mai multi istorici sustin insa ca documentul este atat de vechi incat il precede pe profetul Mahomed si contrazice relatarile traditionale privind viata acestuia, asa ca modifica radical „edificiul traditiei islamice”,.

Datarea cu carbon a documentului releva ca acesta a fost scris intre 568 si 645 era noastra, in conditiile in care, in mod traditional, se considera ca Mohamed a trait intre 570 si 632 era noastra.

Asta ar insemna ca documentul a fost scris inainte de momentul oficial cand ar fi fost stranse primele texte oficiale si inainte sau imediat dupa nasterea lui Mahomed.

Unii experti spun ca impactul acestei descoperiri ar fi comparabil cu gasirea unei copii a Evangheliei care ii precede lui Iisus.

Voci din comunitatea academica musulmana au pus sub semnul intrebarii aceste descoperiri. Mustafa Shah de la London’s School of Oriental and African Studies (SOAS) considera ca „manuscrisul a consolidat relatarile traditionale privind originile Coranului”.

Keith Small, consultant in manuscrise coranice la Biblioteca Bodleiana de la Oxford, a admis ca datarea cu carbon a verificat data pergamentului nu si a cernelii, iar caligrafia este tipica unui stil ulterior. Cu toate acestea, spune el, datele sunt corecte si pot pune probleme serioase.

Sursa

g3oflo
By g3oflo februarie 1, 2016 18:47

Abonare stiri

loading...Save

Save