Sanscrita – reguli stravechi

g3oflo
By g3oflo iulie 16, 2017 08:31
loading...

Story Highlights

  • Sanscrita - reguli stravechi

Related Articles

Sanscrita – reguli stravechi

Sanscrita este privită ca limba străveche a hinduismului, folosită ca mijloc pentru de comunicare și dialog cu vechii zei hinduși.

Potrivit Ancient.eu, numele sau mai bine spus termenul „sanscrită” derivă din două- prefixul „Sam” care înseamnă „samyak” care indică „în întregime” și „krit” care indică „făcut”. Transmite o semnificație perfectă sau complet realizată. Sanscritul este un dialect standardizat al Vechiului Indo-Arian, originar în mileniul II î.Hr, ca Sanscrit Vedic, urmărindu-și originea lingvistică înapoi în Proto-Indo-Iran și Proto-Indo-European și a fost folosit în primul rând de culturi antice care locuiau în vechime Asia de Sud medievală.

Timp de aproape 2000 de ani, sanscrita era limba unui ordin cultural care exercita o influență asupra Asiei de Sud, Asia Interioară, Asia de Sud-Est și, într-o anumită măsură, a Asiei de Est.

Este una dintre cele mai importante limbi stravechi,care datează acum mii de ani.

Sanscrita este astăzi una dintre cele 22 de limbi listate în cel de-al optulea program al Constituției din India, care mandatează guvernul indian să dezvolte limba. Acesta continuă să fie utilizat pe scară largă ca limbaj ceremonial în ritualurile religioase hinduse și în practica budistă sub forma imnurilor și a cântecelor. Sanscrita este, de asemenea, o limbă oficială a statului Uttarakhand – stat în partea de nord a Indiei.

Interesant este că există o diagramă care descrie “Regulile pentru a fi om”, așa cum sunt date de limbajul sanscrtic antic.

Putem grupa in 9 reguli.Oamenii trebuie să știe că:
1.Vor primi un corp

Poate să îți placă sau să îl urăşti, dar va fi al tău pentru întreaga perioadă de această dată.
2.Vor învăța lecții

Eşti înscris într-o școală informală, cu normă întreagă, numită viață. În fiecare zi, în această școală vei avea ocazia să înveți lecții. S-ar putea să îţi placă lecțiile sau să le consideri irelevante şi nefolositoare.
3.Nu exisă greşeli , există numai lecţii

Creșterea este un proces de încercare și experimentare. Experimentele „eșuate” sunt la fel de mult parte din proces ca și experimentul care în cele din urmă „funcționează”.
4.O lecţie se repetă până în momentul în care este învăţată

O lecție îţi va fi prezentată sub diferite forme până când o vei învăța. Apoi poți trece la următoarea lecție.
5. Învățarea nu se termină niciodată

Nu există o parte a vieții care să nu conțină lecțiile sale. Dacă eşti în viață, există mereu lecții de învățat.
6.”Acolo” nu este mai bun decât “Aici”

Când „acolo” a devenit un „aici”, vei obține pur și simplu un alt „acolo” care, din nou, arată mai bine decât „aici”.
7.Ceilalţi sunt pur şi simplu oglinzi pentru tine

Nu poți să iubeşti sau să urăști ceva la altă persoană decât dacă îți reflectă ceva ce îți place sau nu îți place de tine.
8.Ceea ce faci din viata ta depinde de tine

Ai toate instrumentele și resursele de care ai nevoie. Ce vei face cu ele, depinde de tine. Alegerea este a ta.
9.Răspunsul se află în interiorul tău

Răspunsurile la întrebările vieții se află în interiorul tău. Tot ce trebuie să faci este să priveşti, să asculți și să ai încredere.

g3oflo
By g3oflo iulie 16, 2017 08:31

Abonare stiri

loading...Save

Save