Salveaza tranzitul intestinal cu bere si turmeric

g3oflo
By g3oflo martie 24, 2016 21:31
loading...

tranzit intestinal bereSalveaza tranzitul intestinal cu bere si turmeric

Berea, turmericul si piperul – toate in cantitati moderate – sunt de folos in tranzitul intestinal, sustin nutritionstii, care au inclus aceste alimente in categoaria celor care stimuleaza digestia. ”Un pahar de bere consumat dupa o masa mai copioasa sau dupa mancaruri mai grase, poate actiona benefic asupra intregului organism avand un rol in imbunatatirea digestiei. Un consum moderat al acestei bauturi-aliment ar putea aduce beneficii organismului, contribuind la asigurarea unui tranzit intestinal corespunzator. Concret, fibrele pot stimula secretia de acid gastric, pancreatite, enzime, gastrina si colecistochinina, substante nutritive necesare pentru stimularea tranzitului intestinal corespunzator.
300 de ml de bere pot contine un gram de fibre solubile. Pentru a obtine efecte benefice nutritionistul recomanda un consum de 330 de ml in cazul femeilor si 660 ml in cazul barbatilor. Turmericul este un condiment care stimuleaza bacteriile prietenoase din sistemul digestiv.

 

Condimentul contine anumite substante active numite curcuminoide cu efecte antioxidante, antiinflamatorii si anticancerigene. Nutritionistii recomanda consumarea turmericului (o lingurita) diluat intr-un pahar cu apa calduta. Piperul negru, proaspat macinat, adaugat in mancare poate imbunatati digestia, poate ajuta la reducea nivelului de grasimi in sange si are proprietati antioxidante. Piperul creste nivelul secretiei de acid din stomac, ajutand astfel sistemul digestiv al organismului. Crampele si balonarea sunt doar doua dintre simptomele unei functionari defectuoase a sistemului digestiv pe care piperul le combate. Buna functionare a sistemului digestiv are efecte asupra greutatii corporale, imunitatii si reglarii metabolismului.
g3oflo
By g3oflo martie 24, 2016 21:31

Abonare stiri

loading...Save

Save