Rucola detoxifica corpul si combate cancerul

g3oflo
By g3oflo februarie 3, 2016 00:08
loading...

Story Highlights

  • Rucola detoxifica corpul si combate cancerul

Related Articles

rucolaRucola detoxifica corpul si combate cancerul

Rucola, aliment care se foloseşte în principal în salate, iar nutriţioniştii îi laudă valorile nutritive. Nu degeaba: consumul său ajută la combaterea unor boli necruţătoare.
Frunzele de rucola au un gust specific, puţin amărui şi intens. Fiind o legumă verde, este săracă în calorii, dar bogată în fibre alimentare şi în vitaminele A, K, şi C.

Combate cancerul

Rucola face parte din familia cruciferelor, alături de broccoli, conopidă şi varză. La fel ca restul „rudelor” sale, este bogată în fibre, antioxidanţi şi glucozinolaţi, elemente care, conform unor studii, reduc riscul apariţiei cancerului la plămâni, prostată, sân şi pancreas.

Menţine sănătatea oaselor

Jumătate de cană de rucola conţine 10.9 micrograme de vitamina K, necesară pentru absorbţia calciului în oase şi dinţi. Trei căni de rucola vor asigura organismului necesarul zilnic de vitamina K. De asemenea, rucola conţine de opt ori mai mult calciu decât salata iceberg.

Reduce inflamaţiile

Rucola conţine cantităţi semnificative de indoli-3-carbinol şi izotiocianate, substanţe despre care s-a dovedit că suprimă producerea inflamaţiilor în organism.

Previne declinul cognitiv

Rucola este bogată, totodată, de vitaminele din complexul B, dar şi de folaţi. La adulţii foarte activi cantităţile reduse de folaţi s-au dovedit a prezenta un risc pentru declinul cognitiv. Folaţii sunt extrem de importanţi şi în timpul sarcinei.

Afrodisiac puternic

Studiile au dovedit că micromineralele şi antioxidanţii din legumele cu frunze verde-închis sunt benefice pentru sănătatea sexuală. Acestea blochează substanţele contaminante din mediu considerate că ar avea un impact negativ asupra libido-ului.

Detoxifică corpul

Conţinutul de fibre ajută la curăţarea colonului contribuind la îmbunătăţirea digestiei. Fitochimicalele, antioxidanţii şi mineralele esenţiale prezente în rucola ajută la detoxifierea organismului.

g3oflo
By g3oflo februarie 3, 2016 00:08

Abonare stiri

loading...Save

Save