Retete de deodorante naturale

g3oflo
By g3oflo martie 10, 2017 19:31
loading...

Story Highlights

  • Retete de deodorante naturale

Related Articles

Retete de deodorante naturale

Nu doar deodorantele, ci și majoritatea produsele de igienă din industria de frumusețe, conțin substanțe chimice nocive pentru organism. Folosite pe termen lung, pot duce la alergii, tulburări neurologice sau chiar cancer. O alternativă e reprezentată de produsele de îngrijire naturale, pe care ți le poți realiza în propria casă.

De ce să folosești mai rar deodorantele din comerț

Potrivit unui studiu despre cât de toxice sunt produsele de tip deodorant, studiu efectuat de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC), s-a aflat că 29% dintre produsele analizate conțin BHT (Butilhidroxitoluen sau E321). Această substanță are potențial carcinogen.

23% dintre produsele analizate au în componență clorhidrat de aluminiu, care este o substanță periculoasă pentru creierul uman, find toxică. Conservanți care eliberează formaldehida (DMDM Hydantoin, Imidazolidinil urea) se regăsesc în 10 % dintre produsele analizate. Acestea sunt doar câteva dintre substanțele nocive pentru organismul uman, iar lista este cu adevărat lungă.

Una dintre cele mai întâlnite substanțe din deodorante este aluminiul. Acesta este nociv pentru organism și se spune că ar duce, în timp, la Alzheimer, și numai.

De ce să-ți pui sănătatea în pericol și să nu-ți faci deodorante din ingrediente naturale, fără parabeni?  Dacă ești bolnav sau te știi alergic la unul dintre ingredientele de mai jos, întreabă medicul curant.

Atenție!

Gravidele sau femeile care alăptează trebuie să întrebe medicul dacă nu cumva una dintre substanțele recomandate mai jos, le dăunează.

Deodorant spray pe bază de hamamelis

Apa de hamamelis este utilă pentru tratarea unor afecțiuni ale pielii, precum pielea crăpată, vânătăile, dar este foarte utilă pentru a opri sângerările. De asemenea, este un remediu în tratarea hemoroizilor şi a varicelor. Seminţele de Hamamelis sunt bune de mâncat. Frunzele acestei plante sunt bune pentru prepararea ceaiului medicinal.

Ingrediente:

120 ml de apă de hamamelis

85 g gel de aloe vera

¼  linguriță de bicarbonat de sodiu

10 picături ulei esențial de iarba Sfântului Ioan (Salvia Sclarea)

Procedează astfel:

Ia o sticluță curată (spre exemplu, o sticlă în care ai avut parfum sau ser pentru păr)  și adaugă întâi soluția de apă de hamamelis, apoi celelalte ingrediente. Ia recipientul, verifică dacă ai pus bine capacul, apoi agită ușor sticluța pentru a se combina foarte bine produsele.

Acest deodorant natural se folosește doar la subraț. După ce ai pulverizat soluția în zona subrațului, așteaptă până se usucă, apoi îmbrăca-te. Indicat ar fi ca, pentru a se păstra bine uleiurile esențiale din sticlă, să folosești una închisă la culoare. Nu o ține în locuri însorite!

De reținut!

Femeile însărcinate nu trebuie să folosească uleiul esențial de „salvia sclarea“ deoarece poate provoca contracții. Viitoarele mămici pot înlocui acest ulei cu cel esențial de lavandă, eucalipt sau de bergamotă. Dar, cel mai bine ar fi să întrebi medicul înainte ce ulei ai voie să folosești pentru a face un deodorant natural.

Deodorant spray cu magneziu

Se spune că mirosul neplăcut al corpului s-ar datora nivelului scăzut de magneziu din corp. Așadar, dacă știi că ai carență de magneziu, este foarte bine să-ți faci un deodorant care conține acest mineral.

Ingrediente:

15 ml de ulei de magneziu

15 picături de ulei esențial de lavandă

5 picături de ulei esențial de tămâie

puțină sare de mare

apă de hamamelis

Procedează astfel:

Ia un vas micuț în care adaugi uleiurile esențiale și sarea. Amestecă-le bine cu o lingură de lemn. Soluția obținută toarn-o într-o sticluță de parfum cu pulverizator, apoi adaugă strict 15 ml de ulei de magneziu. După aceea, umple recipentul cu apă de hamamelis. Pune capacul cu pulverizator și amestecă ușor.

Înainte de a te da cu acest deodorant, agită bine sticla. Folosește doar la subraț. După ce ai pulverizat soluția în zona respectivă, așteaptă până se usucă, apoi îmbrăca-te.

Termenul de valabilitate: aproximativ 6 luni.

Deodorant pe bază de votcă

Cine a spus că votca doar se bea? Iată că poți să prepari un deodorant natural la tine acasă. Dacă te uiți la ce ai nevoie pentru acesta, îți vei da seama că sigur va avea un miros deosebit.

Ingrediente:

30 ml votcă de calitate superioară

30 ml apă distilată

2 picături de ulei esențial de portocală

2 picături de ulei esențial de trandafir

2 picături de ulei esențial de iasomie

o picătură de ulei esențial de lavandă

Procedează astfel:

Într-o sticlă de parfum, adaugă votca, apa distilată, apoi restul ingredientelor. Amestecă bine. Înainte de a te da cu acest deodorant, agită bine sticla. Folosește doar la subraț. După ce ai pulverizat soluția în zona respectivă, așteaptă până se usucă, apoi îmbrăca-te. Ca orice deodorant aplicat la subraț ar fi bine să nu fie aplicat imediat după ce te-ai epilat, pentru a nu te ustura sau produce iritații.

g3oflo
By g3oflo martie 10, 2017 19:31

Abonare stiri

loading...Save

Save