Remedii pentru crizele de fiere

g3oflo
By g3oflo aprilie 12, 2017 16:52
loading...

Remedii pentru crizele de fiere

Consumul frecvent de alimente grase, oboseala, stresul, alcoolul favorizează apariția crizelor de bilă. Afectarea vezici biliare poate avea consecințe asupra întregului organism. Vezica biliară, cunoscută și sub denumirea de colecist,  are un rol important în buna funcționare a aparatului digestiv.

Acest disconfort numit de medici și dischinezie biliară se caracterizeză printr-o durere înțepătoare în partea dreaptă a abdomenului, exact sub coastă. Adesea, pot apărea și greață, vărsături, dureri de cap sau frisoane.

Plante pentru prevenirea și tratarea crizelor de bilă

O infuzie de ceai de sunătoare stimulează activitatea biliară și previne calculii biliari. O linguriță de plantă uscată este suficientă  la o cană cu apă clocotită. După 10 minute se strecoară și se bea. Tratamentul este necesar să conțină 2-3 căni de infuzie pe zi, timp de 2-3 săptămâni.

O alternativă la infuzie este tinctura de sunătoare. Îmbunătățește digestia și ajută la diminuarea simptomelor. 20 de grame de plantă se lasă la macerat timp de 8 zile în 100 ml de alcool. Tinctura astfel formată se administrează în apă câte 30 de picături, până se ameliorează simptomele.

Amestecul de anghinare, sunătoare și păpădie are acțiuni favorabile și ajută organismul să lupte împotriva crizelor biliare.

Mușețelul, care este bogat în vitaminele B, C și săruri minerale, dar și coada-șoricelului sunt remedii care te pot salva de disconfortul creat de o criză a bilei.

Nu trebuie trecută cu vederea nici rostopasca în special pentru acțiunea ei de a mări secreția biliară, care totodată dizolvă pietrele biliare curățând astfel canalele biliare.

Tratamente pentru uz extern

Compresele și cataplasmele puse pe zona epigastrică cu un terci format din tătăneasă, coada-calului sau doar cu frunze de varză sunt de ajutor. Este bine, totuși, ca înainte de a aplica o compresă sau cataplasmă să ungi zona cu ulei sau cu cremă de gălbenele.

Importanța regimului alimentar

Dieta joacă un rol important, deoarece alimentația corespunzătoare ajută organismul să-și construiască o rezistență generală bună și să evite evoluția bolilor spre cronicizare.

A se evita pe cât posibil prăjelile, alimentele care fermentează, alcoolul și excesele alimentare de orice fel.

Este indicat să consumi fructe și legume proaspete. Dintre legume, trebuie evidențiat pătrunjelul proaspăt mâncat dimineața pe stomacul gol și ori de câte ori ai ocazia.

g3oflo
By g3oflo aprilie 12, 2017 16:52

Abonare stiri

loading...Save

Save