Remedii pentru ceai care consuma bauturi alcoolice

g3oflo
By g3oflo februarie 22, 2016 15:40
loading...

alcool

Remedii pentru ceai care consuma bauturi alcoolice

Persoanele aflate în perioada de refacere după renunțarea la alcool trebuie să consume suficiente lichide, mai ales apă plată și sucuri naturale din fructe și legume. De ajutor sunt și unele plante.  

Pedicuța. Timp de o lună, consumă, în fiecare dimineață, pe stomacul gol, o cană cu infuzie de pedicuță, plantă renumită pentru că înlătură nevoia de a consuma alcool. Se lasă la infuzat o lingură de plantă într-o cană cu apă clocotită.

Ginseng. Plantă cu excelente calități terapeutice, ginsengul este un tonic general, ajutând, printre altele, la combaterea stărilor care însoțesc sevrajul alcoolic. Se administrează câte o capsulă pe zi, dimineața, până dispar manifestările specifice.

Cimbrișorul. Cunoscut pentru proprietățile antibiotice, cimbrișorul este benefic și celor care vor să se lase de alcool. Se consumă ceaiul, preparat dintr-o linguriță de plantă mărunțită la o cană cu apă, de 2-3 ori pe zi, până se observă îmbunătățiri.

Ulei de mentă. Se pun pe degete câteva picături de ulei de mentă și se masează tâmplele și fruntea, fără a se atinge zona ochilor.

Dr. Cristina Pavel
specialist în medicină de familie, apifitoterapie, acupunctură, Centrul de Sănătate și Viață, Armonia, București

În alcoolism, se poate folosi cu mare succes tratamentul cu venin de albine. Acesta, pe lângă efectul de stimulare generală a imunității, are efect vasodilatator, stimulează circulația prin fibrele nervoase și favorizează producerea de endorfine.

Veninul de albine se aplică prin înțepături în punctele de acupunctură și poate ajuta la reglarea dispoziției, somnului și la energizare. Tratamentele cu venin sunt benefice și în combaterea sevrajului.

Dozele si schemele de administrare se stabilesc după ce s-a verificat sensibilitatea la venin prin efectuarea testelor alergice, și are loc numai în centrele medicale unde se face în prealabil o evaluare globală a stării de sănătate. Medicul apiterapeut este cel care poate face acest tip de terapie.

Cifrele alarmante ale alcoolului

3,3 milioane de persoane din lume și-au pierdut viața în 2012 din cauza consumului de alcool.

Aproape 2 milioane de români consumă alcool în exces.

8 din 10 elevi de liceu din România consumă alcool în fiecare săptămână.

România se află pe locul 9 în Europa în ceea ce privește numărul accidentelor rutiere provocate de alcool.

g3oflo
By g3oflo februarie 22, 2016 15:40

Abonare stiri

loading...Save

Save