Remedii naturiste impotriva infectiilor respiratorii

g3oflo
By g3oflo februarie 11, 2016 13:09
loading...

Story Highlights

  • Remedii naturiste impotriva infectiilor respiratorii

Related Articles

infectii respiratorii remediiRemedii naturiste impotriva infectiilor respiratorii

În sezonul rece, sistemul de apărare a organismului este foarte solicitat din cauza infecţiilor respiratorii, a răcelilor, a gripelor repetate sau a alergiilor. Combate gripele şi infecţiile respiratorii cu ajutorul tratamentelor naturiste pe baza de plante.

Iarna, la şcoală sau la serviciu, trăim în mod constant, într-o adevărată „supă“ de bacterii şi virusuri. O alimentaţie bogată în semipreparate, grăsimi, sare sau zahăr, alergiile nediagnosticate, lipsa exerciţiului fizic, lipsa unui somn odihnitor de 8 ore, habitatul în oraşe mari, suprapopulate, consumul apei de la robinet, băuturi carbogazoase dulci sau alcoolice, fumatul sau stresul, sunt doar câţiva factori care pot declanşa o criză a sistemului imunitar.

Consecinţele: instalarea infecţiilor respiratorii, a gripei, a alergiilor, a senzaţiei de oboseală şi letargie, a problemelor gastrointestinale, a unor infecţii repetate sau a semnelor de îmbătrânire prematură.

– antioxidant puternic, cu acţiune antibacteriană, cu proprietăţi antivirale, antimicrobiene, antiinflamatorii şi antialergenic
– antiseptic, diuretic, analgezic, antiinflamator, febrifug
– stimulează sistemul imunitar
– are acţiune anticancerigenă, antiinflamatoare, îmbunătăţeşte circulaţia sanguina
– reduce inflamaţiile şi calmează durerea
– un bun remediu în cazul luxaţiilor, echimozelor şi al întinderilor musculare

Uleiul esenţial de Eucalipt oferă avantajele fitoterapiei şi aromaterapiei prin intermediul capsulelor 100% vegetale, fiind un supliment alimentar recomandat în cazul afecţiunilor respiratorii acute şi cronice (sinuzite, bronşite, rinite) în cazul copiilor mai mari de 6 ani şi adulţilor. Prezintă proprietăţi antiseptice, expectorante, antiinflamatoare şi calmante asupra sistemului respirator.

De asemenea, este indicat în perioadele de convalescenţă şi refacere a organismului.

Suplimentele pe bază de echinacea şi chimen negru ajută la creşterea rezistenţei organismului prin stimularea capacităţii de autoapărare, fiind util persoanelor cu imunitate scăzută, în special pe perioada iernii şi pentru refacerea organismului după perioade lungi de boală. Combinaţia de extract de echinaceea (cu acţiune antivirală asupra virusului gripal şi herpesvirusurilor, ajută la reducerea inflamaţiilor şi la regenerarea celulară) şi chimen negru (cu efect imunomodulator) ajută la detoxifierea organismului şi eliminarea toxinelor.

Atenţie!

Se recomandă consultarea medicului înainte de cura cu echinaceea şi chimen negru deoarece este:

– contraindicat femeilor însărcinate sau care alăptează

– contraindicat persoanelor sub 18 de ani

– interzisă asocierea lui cu corticosteroizii

Efectele pozitive se pot observa după o perioadă de 3-6 săptămâni de tratament, timpul minim fiind de trei luni pentru întărirea imunităţii.

Sfatul specialistului

Un mod de viaţă cât mai puţin nociv poate să ajute la echilibrarea imunităţii chiar şi în situaţii limită. Aşadar alimentaţia este o parte importantă a acestei soluţii. În afară de hitratarea obligatorie cu 6-8 pahare de apă pe zi, consumul regulat de proteine, glucide şi lipide într-o formă cât mai dietetică şi apropiată de natural, se impune consumul unor suplimente care ne pot creşte rezistenţa pe perioada sezonului rece.

g3oflo
By g3oflo februarie 11, 2016 13:09

Abonare stiri

loading...Save

Save