Pomelo previne cancerul de colon

g3oflo
By g3oflo ianuarie 6, 2016 08:37
loading...

Pomelo previne cancerul de colon

pomeloPomelo, fructul exotic cu o dulceaţă aparte și gust răcoritor, este bogat în vitamine și minerale, substanțe active și detoxifiante, care reduc stresul oxidativ și refac depozitele energetice ale organismului

În cultura chineză, acest fruct este considerat “regele” citricelor, acest lucru datorându-se nu numai dimensiunilor sale ce rivalizează cu cele ale unui pepene galben, ci și multiplelor sale proprietăţi miraculoase pentru organism, datorate în special conţinutului crescut de vitamina C, fibre şi potasiu, care îl fac atât de prețios pentru sănătate.

Un sfert din acest fruct uriaș este suficient pentru a-ți oferi 130% din doza zilnică de Vitamina C recomandată. În plus, conține calciu, fier, magneziu, potasiu, litiu, proteine,vitamina P, B3, B5,D, E, biotină, acid folic, provitamina A, antioxidanți, fibre și substanțe active. Partea cea mai bună este că are puține calorii, fiind ideal în dietele de slăbire. Sucul de pomelo este eficient în digestie, iar pectina pe care o conține acest fruct este eficientă în prevenirea arterosclerozei și echilibrarea presiunii arteriale.
Până și coaja lui groasă conține bioflavonoizi eficienți în stoparea răspândirii celulelor de cancer mamar, prin eliminarea excesului de estrogen din organism.

Se recomandă consumul său atât în stare naturală, dar și sub formă de suc (cu condiția ca acesta să fie băut imediat după obținere, pentru că altfel oxidează și iși pierde din proprietăți).
Acestea sunt beneficiile consumului regulat de pomelo:

1. Te ajută să slăbești

Pomelo face minuni în cazul în care vrei să slăbești sau să-ți refaci doza de energie. Aceste fructe conțin enzime care contribuie la digerarea rapidă a alimentelor și la transformarea lor în energie, nu în depozite adipoase. Pentru că are calorii negative – 38 de calorii / 100 g, pomelo este foarte apreciat de cei care vor să își controleze greutatea.
În plus, pomelo îți potolește rapid foamea, te hidratează, te revigorează și inhibă pofta de mâncare. Astfel, nu vei acumula calorii inutile din alte gustări, iar silueta ta va pierde câțiva centimetri.

2. Combate retenția apei în organism

Prin consumul de pomelo, vei combate retenția apei și vei avea o stare generală bună. Responsabil pentru eliminarea apei din țestuturi este potasiul, care diminuează absorbția sodiului în organism.

3. Previne infecțiile pulmonare

Studiile arată că persoanele care consumă frecvent pomelo au șanse mult mai mici de a suferi de infecții pulmonare, față de persoanele care nu conumă deloc pomelo. Plin de vitamina C, pomelo întărește sistemul imunitar și te ferește de complicațiile unei răceli sau ale unei gripe.

3. Te apără de bolile cardiovasculare

Dacă vrei să ai o inimă sănătoasă, bazează-te pe consumul de pomelo. Pulpa fructului conține o cantitate importantă de potasiu, un mineral care reglează nivelul tensiunii arteriale, previne înfundarea arterelor și curăță sângele de depunerile grase.

4. Previne cancerul de colon

Conform studiilor, fructele de pomelo au capacitatea de a preveni cancerul de colon datorită ingredientelor active care inhibă dezvoltarea celulelor bolnave. De asemenea, pomelo conține o cantitate importantă de fibre, nutrienți care îți detoxifică organismul, îmbunătățesc digestia și păstrează sănătatea organelor interne.

5. Are grijă de dantură

Consumul regulat de pomelo previne sângerarea gingiilor şi slăbirea rădăcinii dinţilor, ajutându-vă să aveţi o dantură puternică şi sănătoasă.

6. Previne infecțiile urinare

Vitaminele conţinute de pomelo combat inflamaţiile din corp şi ajută la creşterea acidităţii din urină, care are capacitatea de a reduce dezvoltarea bacteriilor din tractul urinar.

7. Păstrează pielea tânără și elastică

Sucul de pomelo are o capacitate extraordinară de a vindeca ţesuturile deoarece activează enzimele implicate în producerea de colagen, o proteină care tonifică pielea şi îi menţine elasticitatea. Proprietățile sale antiaging se datorează atât conținutului ridicat de vitamina C, cât și antioxidanților puternici care se regăsesc în miez și coajă. În plus, pomelo conține și spermidină, un compus care ajută la refacerea celulelor pielii și încetinește îmbătrânirea.

8. Combate căderea părului

Datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale, pomelo poate combate căderea părului și poate reda podoabei capilare strălucirea și aspectul sănătos.

g3oflo
By g3oflo ianuarie 6, 2016 08:37

Abonare stiri

loading...Save

Save