Polul spiritualitatii se afla la noi in Romania

g3oflo
By g3oflo octombrie 21, 2016 13:15
loading...

Story Highlights

  • Polul spiritualitatii se afla la noi in Romania

Related Articles

sfinxul-din-bucegiPolul spiritualitatii se afla la noi in Romania

Cronicile antice vorbesc despre insula lui Ahile situată la gurile Dunării. Homer scria în Iliada despre implicarea tracilor în războiul troian.

Pindar scria despre Ahile că locuiește în Pontul Euxin, la gurile Dunării. Insula este acoperiră de o pădure deasă în care se găsesc animale sălbatice.

Maximus din Tyr scria, Ahile se odihnește pe o insulă care se află față în față cu râul Istru, iar acolo se află templul și altarul lui Ahile. Unii cercetători au căutat să identifice Insula lui Ahile cu Insula Șerpilor. Nu toți specialiștii au susținut această teorie. Grigore Antipa considera că pe locul actualei delte ar fi existat înainte un golf al mării, care s-a transformat în liman.

Dunărea ar fi debușat în mare prin șase guri, din care trei duceau apele în lacul Razelm. Acum 2000 de ani, configurația Dunării era diferită. Exista un golf în locul unei părți din Delta Dunării și o insulă numită Letea.

Dunărea ascunde multe mistere. Pindar scria despre incursiunile lui Hercule pe Istru și vizitele sale la hiperborei. În prezent, pe Insula Șerpilor se află o mică unitate de grăniceri. Mulți cercetători consideră că pe această insula s-a dezvoltat civilizația hiperboreeană, despre care s-a scris că a fost cel mai religios popor, cel mai avut și cel mai progresat popor al vechii lumi.

Despre Templul lui Apollo s-a scris mult. Se vorbea despre măreția și bogăția templului, despre strânsa legătură cu Soarele.
Multe texte antice susțin că pe Insula Șerpilor, sau Insula Albă ar fi înmormântat Ahile.

In unul din textele sale, Pindar spune că după ce a terminat de ridicat zidurile Troiei, Apollo s-a retras pe insula Albă la hiperboreeni. Conform acestor scrieri, Istrul era un fluviu hiperborean.

După foarte mulți istorici, Hiperboreea se afla în Dacia. Hiperoreea a fost un pol spiritual al lumii, era locul unde pământul comunica cu cerul. Zamolxis a fost hiperborean. În practicile sale spirituale, pentru atingerea nemuririi, el utiliza asceza spirituală realizată în grote.

Poate că descoperirea care s-a făcut în februarie 2012, are legătură cu faptul că hiperboreenii au trăit în Dacia. Într-o galerie de la Roșia Montană s-a descoperit o lespede a cărei compoziție era formată din 15% praf de granit, 30% wolfram, 55% pulbere de au de 50 karate.

În condițiile științei actuale, este imposibil de reprodus acest amestec. Să nu uităm de orașul subteran descoperit în zona Sarmizegetusa și Orăștie. Una dintre încăperi era ornată cu aur pur. În interiorul ei au fost descoperite șapte scaune de dimensiuni foarte mari, care puteau să susțină umanoizi de peste trei metri înălțime.

g3oflo
By g3oflo octombrie 21, 2016 13:15

Abonare stiri

loading...







Save

Save