Parintii care fumeaza langa copil au probleme grave

g3oflo
By g3oflo decembrie 30, 2015 00:52
loading...

Parintii care fumeaza langa copil au probleme grave

fumatulOamenii de știință canadieni au descoperit că expunerea copiilor pe perioada copilăriei la fumul de țigară îi poate face să fie agresivi pe măsură ce cresc.

Copii mici nu stiu ce is alea tigari ele pot provoca moartea, sunt unii parinti care fumeaza in casa si copii mici inspira fumul toxic ei bine familia respectiva va avea probleme de sanatate

Riscurile sunt la fel de ridicate și dacă mama a fumat în timpul celor nouă luni de sarcină, dar și dacă unul dintre părinți are un istoric de comportament antisocial.

În cadrul studiului, desfăşurat pe parcursul a zece ani în Quebec, Canada, specialiştii au analizat comportamentul a 2.055 de copii.

O parte dintre ei au fost expuşi în primii ani de viaţă la fumul de ţigară, în timp ce ceilalţi aveau părinţi nefumători. După ce au discutat şi cu cadrele didactice ale participanţilor la studiu, cercetătorii au observat că cei din prima categorie erau şi cei mai impulsivi, având un comportament mai agresiv decât copiii din a doua categorie.

,,Cu cât sunt mai mici copiii care sunt expuşi la fumul de ţigară, cu atât este mai periculos pentru creierul lor. Primii ani de viaţă sunt foarte importanţi când vine vorba de afectarea neuro-comportamentală a copilului. Factori nocivi, precum fumatul, pot duce la dezvoltarea mai târzie a problemelor de comportament”, a afirmat Linda Pagani, cercetător la Universitatea din Montreal, Canada.

Concluziile studiului au fost recent publicate în Jurnalul Medical ,,Epidemiologia şi Sănătatea Comunitară”.

g3oflo
By g3oflo decembrie 30, 2015 00:52

Abonare stiri

loading...Save

Save