Otetul de afine contine fibre naturale si nutrienti fitochimici

g3oflo
By g3oflo martie 30, 2017 15:25
loading...

Story Highlights

  • Otetul de afine contine fibre naturale si nutrienti fitochimici

Related Articles

Otetul de afine contine fibre naturale si nutrienti fitochimici

Otetul de afine este obtinut prin fermentatia naturala a fructelor de afine, fara adaos de zahar, aditivi, conservanti, apa sau alte substante chimice, avand un gust rafinat foarte bun in salate. Beneficiile semnalate de afine sunt numeroase, de la prevenirea tractului urinar la mentinerea aspectului tanar. Aceste fructe sunt bogate in substante nutritive, vitamine (in special vitamina c), antioxidanti, fibre naturale si nutrienti fitochimici. Consumat ca atare sau sub forma de suc, afinele reprezinta una dintre cele mai importante solutii pentru infectii. Este un medicament recomandat in problemele tractului urinar, colesterolului, a cariilor dentare si impotriva formarii pietrei la rinichi. De asemenea, s-a constatat ca proprietatile afinelor au rolul unor agenti anticancerigeni.

 

Din cele mai vechi timpuri afina era cunoscuta ca, avand urmatoarele caracteristici:

 

– imbunatateste sistemul cardiovascular

 

– incetineste procesul de imbatranire

 

– ajuta la scaderea in greutate

 

– previne celulita

 

– imbunatateste aspectul pielii si a parului.

 

Afinele si busuiocul sunt singurele plante care consumate zilnic actioneaza la nivel celular impotriva radiatiilor purificand organismul. Otetul de afine consumat ajuta la scaderea glicemiei, trigliceridelor, fiind foarte benefic impotriva diabetului, pancreatitei bolilor coronariene, previne atacul cerebral. Caracteristica terapeutica cea mai importanta a fructelor de afine este faptul ca ajuta la vindecarea diareei, trateaza infectiile tractului urinar si are un efect ameliorator chiar si asupra cistitei.

 

Toate acestea sunt posibile datorita faptului ca sucul de afine are o actiune bactericida puternica si are capacitatea de a inhiba cresterea culturilor bacteriene pure. Afinele pot fi consumate si de elevi sau studenti in perioadele de stres, cand nevoia de a retine cat mai multe informatii noi este maxima, intrucat antocianinele prezente in aceste fructe reduc efectele negative pe care stresul le are asupra creierului si sprijina memoria. Substantele antioxidante combat radicalii liberi, molecule ce au fost corelate de cercetatori cu afectiuni precum cancerul, bolile cardiovasculare si alzheimer. Este delicios folosit in salate.
g3oflo
By g3oflo martie 30, 2017 15:25

Abonare stiri

loading...







Save

Save