Orzul, cereala care face minuni pentru inima

g3oflo
By g3oflo februarie 10, 2016 14:12
loading...

Story Highlights

  • Orzul, cereala care face minuni pentru inima

Related Articles

orz

Orzul, cereala care face minuni pentru inima

Consumul de orz s-a dovedit a fi de ajutor pentru persoanele care vor să slăbească, dar oferă și protecție împotriva afecțiunilor cardiovasculare și a diabetului, arată cel mai recent studiu în domeniu.

Rezultatele cercetării au arătat că cereala, inclusă în alimentație, poate reduce nivelul de zahăr în sânge, ceea ce scade considerabil predispoziția pentru diabet.

Specialiștii de la Universitatea din Suedia sunt de părere că amestecul de fibre pe care îl conține orzul aduce numeroase beneficii sănătății.

Mai mult, studiile au arătat că orzul poate ajuta la reducerea apetitului alimentar, ceea ce este de ajutor mai ales când vrem să slăbim.

În cadrul cercetării, oamenii de știință au analizat obiceiurile alimentare în cazul mai multor participanți de vârstă mijlocie, pe o perioadă de trei ani.

Astfel, la finalul studiului ei au ajuns la concluzia că cei care obișnuiau să consume la micul dejun sau la alte mese din zi orz aveau o stare de sănătate mai bună, spre deosebire de ceilalți voluntari.
„Este surprinzător că o cereală care nu este foarte des folosită poate aduce atât de multe beneficii sănătății. Chiar și consumul de pâine care este preparată din orz poate ajuta la reglarea apetitului alimentar și reduce gradul de inflamații din organism“, a precizat Anne Nilsson, profesor asociat în cadrul Universității din Suedia.

g3oflo
By g3oflo februarie 10, 2016 14:12

Abonare stiri

loading...Save

Save