Nutrienti care protejeaza ochii si ficatul

g3oflo
By g3oflo februarie 15, 2016 11:44
loading...

Story Highlights

  • Nutrienti care protejeaza ochii si ficatul

Related Articles

glucozinolati

Nutrienti care protejeaza ochii si ficatul

Cele mai vulnerabile organe la stres sunt ficatul, ochii si pielea. Putem combate efectele nocive ale stresului cu ajutorul nutrientilor.

Luteina pentru ochi

Acest nutrient sustine celulele din spatele ochiului. Ochii sunt dependenti de schimbarile nutritionale. Daca observi ca vederea iti scade (mai ales daca e ceva degenerativ), pentru ca asta ti-o poate afecta, gandeste-te la luteina. Ea protejeaza ochii pentru a vedea mai bine luminile.

Ai nevoie de 8 mg/ zi; se regasesc in multivitamine, asa ca trebuie verificata eticheta daca scrie. Daca nu vrei sa iei multivitamine, o gasesti in: varza creata (kale), papaya, oua.

Zinc pentru piele

Zincul este mecanicul care lucreaza non-stop. El repara pielea de taieturi, de uzura. Stresul o afecteaza. Daca iei zinc atunci cand ai o plaga, el sustine pielea si ii ofera ceea ce aceasta are nevoie, din interior. Apoi stimuleaza cresterea celulelor si regenerarea acelor crapaturi.

Ai nevoie de 8 mg din multivitamine sau ill poti lua din iaurt, branza cheddar, fasole, scoici, crabi, homari.

Glucozinolatii pentru ficat

Ficatul, organul care detoxifiaza, este imens si se mareste in anumite conditii. Se umple de grasime, iar cu toxinele e o problema, lucru ce duce la boli grave (ex.: cancerul, care ajunge deseori la ficat). Nutrientii pentru ajutorarea ficatului impotriva stresului inconjurator sunt glucosinolatii. Protejeaza ficatul.

Sursele importante de astfel de nutrienti sunt legumele: varza de Bruxelles, conopida.

g3oflo
By g3oflo februarie 15, 2016 11:44

Abonare stiri

loading...Save

Save