Nu suporta unele persoane parfumurile

g3oflo
By g3oflo aprilie 12, 2017 16:39
loading...

Nu suporta unele persoane parfumurile

Studiul realizat de un profesor in inginerie civila, de la Scoala de Inginerie a Universitatii din Melbourne, a fost efectuat cu ajutorul unui esantion de 1.100 de persoane. Acestea au completat chestionare referitoare la expunerea lor la produse parfumate, printre care se numarau produse de ingrijire, solutii de curatare, odorizante si detergenti, precum si reactiile declansate de aceste produse, noteaza eva.ro.

 

Rezultatele studiului sugereaza faptul ca sensibilitatea la parfum nu reprezinta o problema frecvent intalnita, dar ca poate fi destul de severa. O treime din participantii la studiu au raportat ca se confrunta cu una sau mai multe probleme de sanatate din cauza produselor parfumate. Cele mai comune reactii au fost dificultatile respiratorii, inclusiv tusea si problemele cu respiratia. Aproximativ 17% dintre participanti au raportat acest efect. 14% dintre persoanele prezente la studiu au raportat simptome la nivelul mucoaselor, cum ar fi congestia nazala si ochii umezi, 10% au avut parte de migrene, iar 9,5% au declarat ca au constatat aparitia unor probleme ale pielii (eruptii cutanate, urticarie, furnicaturi si dermatita).

 

Alte reactii adverse au inclus crize de astm (7,6%) si probleme gastro-intestinale (3,3%). Aproape 5% dintre oameni au declarat ca au suferit simptome neurologice (ameteala sau lesin), iar 4,1% au raportat probleme cognitive, cum ar fi probleme cu memoria si probleme de concentrare.

 

Mai mult decat atat, aproape 8% dintre respondenti au declarat ca si-au pierdut locul de munca sau cateva zile de la actualul loc de munca in ultimul an, din cauza faptului ca s-au imbolnavit atunci cand au fost expusi la anumite parfumuri la locul de munca. Conform specialistilor, efectele asupra sanatatii cauzate de sensibilitatea la parfumuri pot fi imediate si severe. Multe persoane prezinta si reactii adverse la odorizante.

 

Daca te numeri printre persoanele care nu suporta parfumurile, exista cateva lucruri simple pe care le poti face pentru a te proteja. In primul rand, scapa de odorizante si deschide geamurile. De asemenea, poti folosi produse de curatare pe baza de otet sau bicarbonat de sodiu. In cele din urma, incearca sa vorbesti cu acei colegi care folosesc un parfum ce iti activeaza problemele.
g3oflo
By g3oflo aprilie 12, 2017 16:39

Abonare stiri

loading...Save

Save