Napii sunt buni pentru inima

g3oflo
By g3oflo noiembrie 12, 2016 14:23
loading...

napiNapii sunt buni pentru inima

Napii sunt mai puţin cunoscuţi pentru beneficiile pe care le aduc sănătăţii. Unul dintre cel mai mare beneficiu al acestora este stimularea imunităţii.

Rădăcinile, leacul cel mai folosit

De la napi se utilizează în special rădăcinile, care sunt bogate în sodiu, potasiu, calciu, fosfor, fier, vitaminele A, B1, B2, C, zinc, mangan, siliciu. Datorită acestor compuşi, stimulează imunitatea.

Ajută la vindecare, în caz de  bronșite, tuse, angine. Siropul de nap benefic pentru tratarea guturaiului și a durerilor în gât, cîci are o foarte bună acţiune expectorantă. Napii au şi proprietăţi antibiotice, luptând cu bacteriile şi virusurile.

Are şi un efect diuretic, antiseptic și analgezic.

Buni pentru inimă

Napii ajută în prevenirea bolilor cardiovasculare, mai ales în caz de hipertensiune arterială.  Ajută şi la scăderea colesterolului rău din sânge.

Magneziul, mineral care se găseşte în rădăcină şi în frunzele de napi ajută la buna funcţionare a sistemului nervos. Un decoct de rădăcini de napi te ajută să scapi de anxietate şi este eficient contra insomniei.

Napii sunt indicaţi şi celor care urmează o cură de slăbire şi vor să scape de kilogramele în exces, datorită numărului mic de calorii.

Utili  în infecţii urinare

Remediile cu rădăcină de nap sau cele obţinute din frunzele acestei plante sunt utile şi pentru tratarea infecţiilor urinare şi a cistitelor, datorită proprietăţilor diuretice şi antibacterene. Poţi apela la suc proaspăt de napi sau la decoct obşinut din rădăcină de nap.

g3oflo
By g3oflo noiembrie 12, 2016 14:23

Abonare stiri

loading...Save

Save