Muntele Kailash, legenda si mister

g3oflo
By g3oflo noiembrie 12, 2016 13:48
loading...

muntele-kailash

Muntele Kailash, legenda si mister

Muntele Kailash, care înseamnă bijuterie prețioasă a zăpezii eterne, rămâne un loc învăluit în legendă și mister. Potrivit vechilor credințe acest munte tibetan reprezintă axa lumii sau scara către rai.

În multe culturi orientale, Muntele Kailash este considerar cel mai sfânt loc de pe Pământ. Unele surse antice spun că aici se poate găsi misteriosul oraș al zeilor.

Localizat între patru râuri, Indus, Sutlej, Brahaputra și Kamali, Muntele Kailash rămâne un loc plin de sacru și un mare depozit de cunoaștere mistică.

Este considerat ca fiind reședința zeului Shiva, muntele fiind considerat necucerit în acest moment. Se recomandă să nu se urce pe munte, pentru că acest lucru ar fi un sacrilegiu.

Forma neobișnuită a muntelui a dus la multe speculații cum că acesta nu ar fi munte. Cercetătorii ruși consideră că muntele este o uriașă piramidă construită de oameni. Dacă acest lucru se dovedește real, istoria omenirii ar trebui rescrisă. Ar însemna că este cea mai mare piramidă de pe Pământ.

Interesant este faptul că Muntele Kailash este orientat la fel ca piramidele de pe platoul Gizeh. Kailash este considerat centrul unui sistem mondial care face legătura cu celălalte piramide din lume. Nu știm care este adevărul dar, în zona muntelui au fost observate multe fenomene miraculoase și paranormale.

Mulți cercetători consideră că muntele este perfect și că este puțin probabil să aibă origini naturale. Forma sa aduce cu o uriașă catedrală. Fețele laterale sunt în mod surprinzător perpendiculare și formează unghiuri drepte pe sute de metri. Liniile separatoare sunt extem de clare între suprafețe, ceea ce oferă muntelui aparența unei construcții făcute de giganți, din blocuri uriașe din pietre roșii.

Legendele buddhiste susțin că locul era reședința zeilor puternici care aveau tehnologii extraterestre. Legendele descriu lupte supra-umane care s-au dat între acești zei extratereștri. În luptă au fost folosite razele de soare și o tobă magică.

Ceea ce este de neînțeles este îmbătrânirea rapidă care s-a produs asupra celor care au stat mai mult timp în preajma muntelui. În 12 ore, unghiile și părul cresc cât într-o lună.

Localnicii susțin că în jurul muntelui este o energie negativă și din această cauză, muntele trebuie evitat.

Tibetanii susțin că în interiorul muntelui există o intrare care duce spre Shambhala, acolo unde locuiesc oamenii perfecți. Se spune că atunci când se va topi gheața de pe munte, se va putea vedea Ochiul, intrarea sepre Shambhala.

Muntele este locul unde zeul Shiva, distrugătorul răului, își are lăcașul și este într-o perpetuă stare de meditație. Muntele este locul unde s-a născut buddhismul ca religie.

Poate că într-o zi, omenirea va dezluși secretele acestui munte și vom găsi răspunsuri la multe întrebări.

g3oflo
By g3oflo noiembrie 12, 2016 13:48

Abonare stiri

loading...Save

Save