Moartea Genereaza Viata

g3oflo
By g3oflo ianuarie 21, 2016 18:22
loading...

Moartea Genereaza Viata

universCopernic a fost unul dintre primii astronomi care a revoluționat lumea. El a susținut teoria conform căreia Pământul se află în centrul universului. Această teorie a fost susținută până în perioada Renașterii, când savanții dar și Biserica au negat această teorie.

În anul 1600, Giordano Bruno a fost ars pe rug. El susținea că universul este infinit, că nu are un centru și că el este format din milioane de stele și planete.

În secolul al XIX-lea, o statuie a sa a fost ridicată pe locul supliciului, Campo di Fiori din Roma.
Facem un salt în timp și revenim în anul 2016, când specialiștii susțin că există peste 100 de milioane de planete care sunt locuite.

Planeta noastră primește 1000 Wați pe metrul pătrat energie solară. Dacă o planetă este rea apropiată de soare, apa se evaporă, dacă este prea departe, apa se găsește numai sub formă de gheață.
Numai planetele care au o distanță corespunzătoare față de un soare pot fi locuite. Pe aceste planete pot exista civilizații extraterestre.

Până în anul 2013, astronomii erau convinși că mai întâi se formează o stea și mai târziu, din elementele care rămân în jurul său se va forma o planetă. Imaginile surprinse de telescopul Kepler demonstrează că steaua și planeta se formează simultan.

Carl Sagan, un celebru cercetător a realizat un calendar cosmic. El considera că Big Bangul s-a produs în la miezul nopții a primei zile din primul ianuarie al omenirii. Big Bang-ul a avut loc acum 13,7 miliarde de ani. Între o civilizație care s-a format în momentul producerii Big Bang-ului și una care s-a format 20 de secunde mai târziu, există un decalaj de 8000 de ani.

Sagan își continuă teoria și se întreabă câte civilizații s-au format cu câteva secunde, minute, ore sau zile înainte de cea de pe Terra. Sute de mii de ani diferență sau milioane de ani care duc la stadii de dezvoltare și evoluție foarte diferite.

Sagan se întreba câte astfel de civilizații s-au format înaintea celei de pe planeta noastră? Poate zeci sau sute de milioane de civilizații, care ne depășesc cu mult în ceea ce privește evoluția. Ipoteza conform căreia noi, oamenii, suntem o excepție în univers nu este viabilă și nu mai este susținută de lumea științifică.

Preocupați de modul în care s-a format Soarele, în anul 2012, cercetătorii francezi au emis ipoteza că nu au fost condiții excepționale pentru a se forma. El s-a format în condiții identice cu celelalte stele.

Soarele s-a format ca urmare a exploziei unei supernova care a eliminat izotopi radioactivi de aluminiu 26, care au generat crearea Soarelui. Un astru moare și dă naștere unor alți aştri, care la rându-le formează planete.

g3oflo
By g3oflo ianuarie 21, 2016 18:22

Abonare stiri

loading...Save

Save