Mistere incredibile despre dezvoltarea universului

g3oflo
By g3oflo decembrie 10, 2016 11:50
loading...

Story Highlights

  • Mistere incredibile despre dezvoltarea universului

Related Articles

Mistere incredibile despre dezvoltarea universului

Galaxia noastră, Calea Lactee, are o formă lenticulară cu un diametru de circa 100000 de ani lumină și o grosime la centru de 16000 de ani lumină. Oamenii de știință apreciază vechimea acesteia la 12 miliarde de ani.

În comparație cu alte galaxii, Calea Lactee este tânără. Studiile astronomice efectuate au apreciat numărul stelelor care o compun la 400 de miliarde. Dacă se iau în considerație și planetele componente, numărul total al corpurilor astrale se poate cifra la peste 4000 de miliarde.

În ceea ce privește evoluția și destinul Soarelui, acesta va trece în următoarele cinci miliarde de ani, din cauza reacțiilor termonucleare de transformare a hidrogenului în helium și a acestuia în carbon, într-un uriaș roșu care va deveni tot mai fierbinte pe măsura desfășurării reacțiilor respective.

Din cauza creșterii permanente a masei, acesta va sfârși prin a atrage și incorpora planetele vecine în masa sa și apoi se va transforma într-o pitică albă.

 

Ceea ce ne interesează este dacă structurile cosmice pot fi purtătoare ale germenilor vieții și anume în ce condiții.
În conformitate cu ultimele descoperiri ale microbiologiei cosmice, structuri primitive de viață aflate într-o formă eficientă de conservare rătăcesc în spațiul solar pe suprafața meteoriților sau a prafurilor cosmice.

S-a spus că pe planeta Marte nu există viață. Un mic meteorit căzut în zona polară Allan Hills din Antarctica contrazice acest lucru. Meteoritul este alcătuit dintr-o rocă bazaltică și prezintă existența hidrocarburilor, produse ale metabolismului microbian.
S-a pus întrebarea dacă a existat viață pe planeta Marte, până la ce nivel de evoluție a ajuns?

Tehnica noastră nu ne permite să facem incursiuni în Univers. Se spune că spațiul intergalactic are caracteristici proprii. În Univers, elementele timp și spațiu sunt subordonate altor legi.

Nu știm câte universuri există, dar teoria Rosenthal-Einstein susține o ipoteza teoretică a deplasării prin găurile negre ale Universului.

În interiorul găurilor negre se dezvoltă o viteză cosmică fantastică. Aceasta se rotește de 1000 de ori pe secundă și creează posibilitatea teoretică a apariției unei unei mase stelare cu un diametru de 60 de kilometri.

În interior sunt generate turbioane interne de materie cu un diametru de 600 de metri, prin care o navă cosmică care dispune de mijloace de accelerație suficiente, poate să ajungă la viteza paroxistică de 190 km/sec. În acest mod, nava trece de partea cealaltă a zonei galactice și profită de o energie străină.

g3oflo
By g3oflo decembrie 10, 2016 11:50

Abonare stiri

loading...Save

Save