Metode naturale pentru tratarea diabetului

g3oflo
By g3oflo ianuarie 5, 2016 14:21
loading...

Metode naturale pentru tratarea diabetului

tratamente pentru diabetDiabetul de tip II este cel mai comun tip de diabet, de care suferă tot mai multă lume. În mod normal, acesta se manifestă treptat, iar pancreasul nu mai produce suficientă insulină. Atunci se apelează la medicamente, insulină sau ambele. Medicii recomanda, pe langa aceastea, cateva tratamente naturiste care va pot ajuta.

Această boală trebuie controlată pentru că în timp pot apărea leziuni oculare, renale sau nervoase, precum și boli de inimă sau accident vascular cerebral. O dietă strictă este esențială, dar benefice sunt și exercițiile fizice, prin controlul greutății corporale și urmarea unor sfaturi naturale.

Iată o metodă naturală pentru tratarea diabetului cu stevie și scorțișoară:
1. Ștevia

Această plantă are o mulțime de proprietăți: antimicrobice, antioxidante, antiglicemice, și ajută la reducerea tensiunii arteriale. Aceasta este bogată în vitamine, săruri minerale și fibre. Această plantă, datorită proprietăților sale benefice ajută la reglarea zahărului din sânge și stimulează producerea de insulină, atât de necesară celor bolnav de diabet zaharat. Aceștia pot înlocui zahărul normal sau zaharina cu zahărul de ștevie, care este mult mai bun. La fel de bun este și ceaiul de ștevie, care ajută sângele și inhibă poftele de alimente care conțin zahăr.
2. Scorțișoara

Câteva studii au arătat că scorțișoara scade nivelul de glucoză, colesterol și lipide la persoanele care suferă de diabet de tip II, și chiar le ține sub control pentru o vreme. Conform acestor studii, scorțișoara crește sensibilitatea la insulină, care este  cea care controlează nivelul glucozei, și, în plus, este benefică datorită conținutului ridicat de antioxidanți.
Tratarea diabetului

Dacă vrei să urmezi un tratament naturist pe bază de ștevie și scorțișoară, este recomandată cererea sfatului medicului de specialitate sau a unui naturist.

Calea spre o cură de acest tip este de a stabili o perioadă fixă de între una și trei luni, timp în care ar trebui să bei 3 căni din acest amestec de trei ori pe zi. Unul dimineața, unul la prânz și una după-amiază. Pregătirea infuziei se face prin fierberea a două frunze de ștevie sau pulbere și o linguriță de scorțișoară pudră, amestec pe care îl fierbi cinci minute. Dacă aceasta este prea dulce, stoarce puțin suc de lămâie.
Câteva sfaturi:

În timpul tratamentului este recomandat să urmezi sfaturile medicului de familie, pentru a controla nivelul de glucoză din sânge și astfel încât să poți vedea efectele acestor două plante, astfel încât să poți începe controlul medicamentelor.

Poți adăuga și alte alimente la dietă, care pot fi foarte benefice:

Drojdia de bere conține crom, care reglează nivelul zahărului din sânge;

Mazăre proaspătă care acționează ca insulina;

Cereale, în special orez și ovăz, care reglează nivelul zahărului din sânge;

Apă naturală de nucă de cocos, care are acțiune hipoglicemiantă;

g3oflo
By g3oflo ianuarie 5, 2016 14:21

Abonare stiri

loading...Save

Save