Metode naturale de a trata herpesul

g3oflo
By g3oflo ianuarie 15, 2016 08:14
loading...

Metode naturale de a trata herpesul

remediu_herpesHerpesul este o infecţie virală care poate afecta tenul, acesta purtând numele de herpes bucal atunci când apare în colţul gurii, sau poate să apară în zona intimă – şi poartă numele de herpes genital. Cele care s-au confruntat cu această problemă ştiu deja de durerea şi disconfortul asociate acesteia.

Deşi nu există niciun tratament specific pentru herpes, medicii administrează medicamente antibacteriene şi pastile pentru a preveni repetarea acesteia probleme și pentru a reduce din intensitate. Dar, dacă te confrunţi cu această neplăcere, nu îţi face griji – există anumite remedii naturale care te pot ajuta să tratezi herpesul.
1. Ceaiul verde

Antioxidanţii săi activi ajută la prevenirea şi tratarea herpesului. Studiile sugerează că ceaiul verde are proprietăți antivirale și, prin urmare, specialiştii recomandă un pahar de ceai verde în loc de cafea pentru pacienţii care au herpes.
2. Alimentele alcaline

Consumul de alimente alcaline poate reduce mediul acid din corpul tău și scade riscul de infecţie cu herpes. Consumă fructe proaspete şi cereale integrale pentru a-ţi atinge obiectivul. Cu toate acestea, evită să mănânci citrice, care se ştie că sunt acide şi nu alcaline.
3. Pachetele de gheaţă

Leziunile provocate de infecția cu herpes pot fi însoțite de mâncărime şi de o senzaţie neplăcută și dureroasă uneori. Poți folosi pachete de gheaţă pentru a scăpa de senzaţia de arsură.
4. Apa caldă

De asemenea, poţi recurge la utilizarea compreselor calde pentru a trata leziuni herpetice și a reduce senzația de disconfort. Este bine să pui şi câteva picături de lichid anti-bacterian în apa în care înmoi prosopul.
5. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu usucă rănile cauzate de herpes. Înmoaie o compresă de bumbac sau o bucată curată de vată în bicarbonat dizolvat în apă şi tamponează zona cu problema. Foloseşte comprese sterile de bumbac de fiecare dată când cureţi rana.
6. Controlul nivelului de stres

Stresul poate induce niveluri de acid în stomac. Asta are impact asupra sistemul imunitar într-un mod negativ. Virusul herpetic atacă de obicei persoanele cu un sistem imunitar slab.

Deci, ia măsuri şi ţine stresul la distanţă prin practicarea de yoga, meditație sau pur şi simplu acordându-ţi suficient timp de odihnă.
7. Algele

Consumul de alge marine poate fi benefic indiferent de tipul de herpes pe care îl ai. Studiile au arătat că introducerea algelor marine în alimentaţie este foarte important pentru accelerarea ratei de recuperare.
8. Uleiul de arbore de ceai

Acesta a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru a trata numeroase probleme ale pielii. Uleiul poate fi folosit pentru a atenua durerea cauzată de leziunile herpetice. Aplică o cantitate mică din acest ulei pe zona afectată folosind comprese de bumbac sau o pipetă.

g3oflo
By g3oflo ianuarie 15, 2016 08:14

Abonare stiri

loading...Save

Save