Materia intunecata este o iluzie si gravitatia nu exista

g3oflo
By g3oflo noiembrie 15, 2016 13:57
loading...

Story Highlights

  • Materia intunecata este o iluzie si gravitatia nu exista

Related Articles

gravitatie

Materia intunecata este o iluzie si gravitatia nu exista

O nouă teorie propusă de fizicieni susține că gravitația este o forță de emergență, iar materia întunecată, așa cum ne-am imaginat până în prezent că poate exista, nu este altceva decât o iluzie.

Această teorie pare devastatoare, în condițiile în care Newton și Einstein și-au dedicat viața în a demonstra atât gravitația, cât și prezența materiei negre în Univers.

Materia întunecată reprezintă și în ziua de astăzi un mister pentru omenire. Cu toate acestea, se crede că Universul în proporție de 80% este compus din această materie, care nu emite radiații, dar este în strânsă legătură cu gravitația.

Omul de știință olandez, Erik Verlinde, de la Universitatea din Amsterdam, propune o teorie revoluționară cu privire la gravitație.

„Teoria gravitației este una greșită pentru că dacă la scală mică se comportă conform normelor, la scală mare această nu respectă nimic din ceea ce a prezis Einstein”, susține Verlinde.

În acest sens, fizicianul este de părere că gravitația nu este un element fundamental al Universului, ci unul în plină expansiune. Gravitaţia ,,emerge” din schimbările din ,,informaţiile depozitate în structura spaţiu-timp, similar cu modul în care sunt produse temperaturile prin mişcarea particulelor microscopice.

 

Gândiţi-vă la univers că la o cutie de scrabble, jocul în care trebuie să compui cuvinte cu literele alfabetului: dacă agitaţi cutia şi împrăştiaţi literele la întâmplare, o cantitate aproape infinită de combinaţii nu are nicio semnificaţie şi cu cât agitaţi cutia mai tare, cu atât e mai probabil că dezordinea literelor să crească pe măsură ce literele se combină în ordinea probabilităţii. Acesta este noul mod de a vedea forţa de gravitaţie în viziunea lui Verlinde, că o formă de entropie. Sau un „efect colateral al predispoziţiei naturale către dezordine”.

Mai mult de atât, specialistul susține că de foarte multă vreme oamenii de știință au înțeles că gravitația nu există în stilul tradițional, dar cu toate acestea nimeni nu a avut curaj să revoluționeze această teorie.

Cu toate acestea, este posibil ca în viitorul îndepărtat, gravitația să se transforme și să ajungă o forță specifică în Univers. Pornind de la aceste idei, materia întunecată nu există nici ea la propriu pentru că ea trebuia să fie în strânsă legătură cu gravitația. Și dacă 80% din Univers nu este materie întunecată, atunci ce este?

g3oflo
By g3oflo noiembrie 15, 2016 13:57

Abonare stiri

loading...Save

Save