Masti naturale pentru a trata acneea

g3oflo
By g3oflo februarie 17, 2016 18:13
loading...

Story Highlights

  • Masti naturale pentru a trata acneea

Related Articles

cosuri remedii

Masti naturale pentru a trata acneea

Acneea este o afecțiune nesuferită care îi chinuie atât pe tineri cât și pe adulți. Ea se manifestă prin prurit, iritații și comedoane inestetice și dureroase.

Deși există o mulțime de produse cosmetice și farmaceutice care promit să vindece peste noapte tenul invadat de acnee, realitatea este cu totul alta, căci primul pas în vindecarea ei este descoperirea cauzei printr-o vizită la medicul dermatolog.

Cauzele acneei sunt multiple și se tratează diferit: dereglări hormonale, alimentaţie nesănătoasă, stres, schimbarea condiţiilor climatice, afecţiuni ale orga­nelor interne sau ale glandelor sebacee, sarcină, expu­nere prelungită la soare etc.

Tot în ceea ce privește tratarea acneei, se va renunța obligatoriu la alimentația nesănătoasă (carne grasă, prăjită sau afumată, ali­mente foarte să­rate şi condimentate, maioneză, alcool, dul­ciuri cu zahăr rafinat) cu una sănătoasă, alcătuită preponderent din fructe și legume crude, cereale integrale, pește, salate de fructe.

Nu în ultimul rând, se vor înlocui produsele cosmetice ieftine și sintetice cu produse naturale, de bună calitate și remedii naturiste, de mare ajutor în frumusețea obrazului.

Iată câteva măști inspirate din natură, de un real ajutor în tratarea acneei!

Mască cu argilă şi talc

Se prepară o pastă din părţi egale (câte 1-2 linguri) de argilă albă, pudră de talc şi lapte degresat. În caz că tenul este foarte gras, în loc de lapte se adaugă o soluţie preparată din 40 ml apă, 15 ml alcool dublu rafinat şi 5 ml glicerină. Masca se lasă pe faţă 20 de minute.

Mască cu argilă și suc de lămâie

Usucă coşurile şi curăţă porii pielii. Pentru o mască, avem nevoie de 3 linguri de argilă, 15 picături de suc de lămâie şi 30 ml tinctură de gălbenele. Amestecul se aplică pe faţă 15 minute, apoi se spală cu un tampon moale de vată înmuiat în apă caldă.

Mască cu miere și suc de citrice

Se amestecă câte o linguriţă de miere de albine cu suc de lămâie sau portocală. Se aplică punctual, pe fiecare coş, cu un be­ţişor cu vată. După uscarea picăturilor, se aplică al doilea strat. Se repetă de 4-5 ori.

Mască de cartofi

Se rade un cartof curăţat, de mări­me medie, pe răzătoarea cu ori­ficii mici. Se adaugă un praf de sare, jumătate de albuş bătut şi o linguriţă de pulbere obţinută din fulgi de ovăz râşniţi. Se apli­că masca pe locurile cu pro­bleme 20 de minute, apoi se spa­lă cu apă călduță. Se şterge pielea cu o loţiune pentru ten gras.

Mască cu drojdie

Se amestecă drojdie de bere cu apă oxigenată (de 3%) până se obţine o cremă. Se aplică pe fiecare coş în parte, cu un beţişor cu vată. Proce­deul se face seara. Drojdia se lasă pe faţă până a doua zi, când se spală cu apă călduţă.

g3oflo
By g3oflo februarie 17, 2016 18:13

Abonare stiri

loading...Save

Save