Mananca usturoi dimineata pe stomacul gol

g3oflo
By g3oflo august 11, 2016 21:30
loading...

Story Highlights

  • Mananca usturoi dimineata pe stomacul gol

Related Articles

usturoi stomac golMananca usturoi dimineata pe stomacul gol

Unul dintre cele mai vechi leacuri este usturoiul. În Egipt, era utilizat ca fortifiant, îi erau cunoscute proprietăţile de antiseptic, vermifug şi antidot contra turbării şi a muşcăturilor de viperă.

De altfel, usturoiul are o reputație excelentă atunci când vine vorba de tratarea și ameliorarea bolilor de inimă precum atacul de cord sau hipertensiune.

Proprietățile sale puternice antioxidante și antifugice luptă împotriva radicalilor liberi care provoacă afecțiuni ale inimii, cancer sau chiar Alzheimer.

Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii din China, persoanele care mănâncă usturoi crud de cel puțin două ori pe săptămână au un risc cu 44% mai scăzut de a face cancer de gât.

De ce e bine să mâncăm usturoi pe stomacul gol

Puține persoane cunosc, însă, beneficiile consumului de usturoi pe stomacul gol. Mai multe studii științifice au concluzionat că usturoiul previne mai multe afecțiuni comune, fiind un excelent antibiotic natural.

Astfel, consumat pe stomacul gol, înainte de micul dejun, usturoiul luptă cu bacteriile existente în stomac, acestea fiind mult mai vulnerabile în aceste condiții.

Totodată, usturoiul este benefic pentru afecțiuni ale stomacului precum diareea, stimulează digestia și dă poftă de mâncare.

Usturoiul în medicina alternativă

Usturoiul este unul dintre cele mai eficiente alimente pentru detoxificarea organsimului, susțin experții din domeniu – el este atât de puternic încât poate distruge paraziții și viermii intestinali și preveni boli precum tifosul, diabetul, depresia și anumite tipuri de cancer.

Nu este recomandat consumul de usturoi crud persoanelor cu alergii. De aceea, este bine să se consulte un medic înainte.

g3oflo
By g3oflo august 11, 2016 21:30

Abonare stiri

loading...Save

Save