Maghiranul remediu natural pentru balonari si dureri reumatice

g3oflo
By g3oflo ianuarie 17, 2016 06:34
loading...

Maghiranul remediu natural pentru balonari si dureri reumatice

maghiranPlanta ierboasa perena sensibila la frig, maghiranul constituie o sursa importanta de vitamina A, vitamina C si uleiuri volatile. Cea mai specifica trasatura a plantei este aroma care imbina mirosul de pin cu cel de citrice.

Maghiranul este o planta medicinala considerata remediu natural in tratamentul balonarilor, durerilor reumatice, gastritei, insomniilor, durerilor de cap, starilor de nervozitate si altora. Pentru revitalizarea parului se freaca pielea capului cu infuzie de maghiran (20 de grame la litru de apa).

Dupa cateva saptamani firul de par va deveni mai puternic si va inceta sa cada. Gargara cu maghiran combate afectiunile mucoasei bucale (afte, herpesuri). Sucul proaspat, extras din frunze, e folosit contra durerilor de cap persistente. Uleiul de maghiran, un excelent sedativ. Uleiul esential se aplica pe zonele atinse de reumatism, artrita, sau afectate de entorse. Conform specialistilor, maghiranul este unul dintre cele mai rapide mijloace de marire a imunitatii, si asta datorita efectului sau de crestere puternica a temperaturii organismului, producand un acces de febra care permite sistemului imunitar sa actioneze eficient.

Este indicat persoanelor foarte sensibile la frig, care au probleme circulatorii sau care se confrunta cu oboseala si contractari musculare. In schimb, din acelasi motiv invocat mai sus, nu este recomandat hipertensivilor sau persoanelor care au avut accidente vasculare ori acelora cu febra mare (peste 38 grade Celsius).

g3oflo
By g3oflo ianuarie 17, 2016 06:34

Abonare stiri

loading...Save

Save