Locuri unde a fost vazută Fecioara Maria

g3oflo
By g3oflo martie 10, 2016 08:17
loading...

Story Highlights

  • Locuri unde a fost vazută Fecioara Maria

Related Articles

avion-fecioara-maria

Locuri unde a fost vazută Fecioara Maria

Grota vindecătoare a Beranadettei de la Lourdes, Franța, a fost construită pe locul unde o fată de 14 ani, Bernadette Soubrious, 1844-1879, a pretins că ar fi dialogat cu Fecioara Maria.

De când tânăra fată de morar a pretins că ar fi dialogat cu Fecioara Maria, în anul 1858, pelerinii au călătorit mereu la Lourdes spre a căuta vindecarea, la apele izvorului natural care a apărut în grota de lângă râul Gave de Pau. În mod constant, timp de decenii, circa 200000 de persoane au vizitat anual grota.

În anul 1958, la sărbătoarea centenarului, s-au adunat peste 2 milioane de persoane. În 11 februarie 1858, Bernadette și cele două surori ale sale adunau vreascuri la marginea satului Lourdes. Bernadette a zărit o femeie îmbrăcată în alb, cu o eșarfă albastră și un trandafir galben pe fiecare picior, stând într-o grotă, lângă râu.

 

Bernadette și-a făcut semnul crucii și a fugit. A revenit la grotă și a treia oară femeia a întrebat-o dacă i-ar plăcea să o întâlnească în fiecare zi.

Timp de trei săptămâni Bernadette s-a întâlnit și vorbit cu Fecioara Maria care i-a transmis mesajul ca în grotă să fie construită o capelă și să meargă să bea apă de la izvorul din grotă.

 

La acel moment, nu exista un izvor în grotă. Bernadette a săpat în terenul mocirlos din grotă și un izvor a țâșnit la suprafață.

Se consideră că apa este făcătoare de minuni. Preotul comunității a fost sceptic la tot ceea ce fata i-a povestit. În a 16- a zi, Bernadette a întrebat-o pe femeie cine este. Aceasta i-a spus că este Imaculata Concepțiune.

Această titulatură fusese aplicată Fecioarei Maria, cu patru ani înainte de acest eveniment și era cunoscută numai de clerici.

În acel moment, preotul din Lourdes și-a dat seama că fata nu minte. De unde ar fi cunoscut aceste lucruri o fată neinstruită.

După anul 1860, mii de pelerini și-a lăsat cârjele și bastoanele la altarul de la Lourdes, plecând acasă vindecați.

Este spectaculos cazul unei tinere, Mary Rose, care suferea de un cancer în stare avansată. În anul 1947, după trei băi pe care le-a făcut în izvor, a fost declarată de medicii de la Paris că s-a vindecat.
Doctorul Alexis Carrel, laureat al premiului Nobel pentru medicină, a asistat personal la o vindecare miraculoasă.

Doctorul a însoțit la Lourdes o pacientă pe care o consultase și îi mai dăduse puțin timp de trăit. Tânăra avea tuberculoză. În momentul în care a intrat în apa izvorului, doctorul a observat că pielea și-a schimbat culoarea devenind rozalie, iar abdomenul umflat a devenit plat. Respirația și pulsul erau normale, iar femeia a cerut de mâncare. Nu mâncase nimic în ultima săptămână.

Biroul Medical de la Lourdes a stabilit câteva criterii pentru considerarea unei tămăduiri ca miraculoasă.
Boala trebuie să fie una foarte gravă.

Nu trebuie să existe o îmbunătățire a stării de sănătate a pacientului înainte să vină la Lourdes. Medicația folosită anterior trebuie să fie certificată ca ineficientă. Vindecarea trebuie să fie totală și definitivă.

g3oflo
By g3oflo martie 10, 2016 08:17

Abonare stiri

loading...Save

Save