Legile universale, cele sapte legi universale

g3oflo
By g3oflo decembrie 6, 2016 21:02
loading...

Story Highlights

  • Legile universale, cele sapte legi universale

Related Articles

legile-universuluiLegile universale, cele sapte legi universale

Legile Universale sunt în număr de șapte și mai sunt numite și Principiile Adevărului.

Prima lege este cea a Mentalismului, în care se spune că totul este spirit. Universul este mental. Cea de a doua lege se referă la Corespondență. Ceea ce este sus este la fel cu ceea ce este jos și invers.

Legea Vibrației spune că totul vibrează, se mișcă, nimic nu stă pe loc.

Legea Polarității susține că totul este dublu, orice lucru are doi poli, două extremități. Asemănătorul și neasemănătorul au aceeași semnificație. Polii opuși au o natură identică, însă de grade diferite, extremele se ating, iar toate adevărurile sunt semi-adevăruri.

Legea Ritmului susține că totul se scurge în interior sau în afară. Orice lucru are durata sa. Totul evoluează, apoi degenerează. Ritmul este constant. Oscilațiile din dreapta sunt egale cu cele din stânga.

Legea Cauzei și Efectului. Orice cauză are efectul său. Totul se întâmplă conform legii Hazardului. Sunt numeroase planurile cauzalității, însă nimic nu scapă legii.

Legea Genului. Există un gen în toate lucrurile. Femininul și masculinul se manifestă în toate lucrurile.

Masculinul Yang înseamnă acțiune, expansiune, extrovertire. Femininul Yin, înseamnă repaus, introvertire, acceptare. Este vorba despre valențe energetice și modul cum se manifestă această energie.

Cel mai simplu se poate clarifica prin caracteristici astrologice. Berbecul este Yang, Taurul este Yin, și tot așa într-o alternare ritmică. Fiecare separat este incapabil să creeze, să dinamizeze. Sunt doi care vor da naștere Omului.

Aceste șapte legi au mai fost numite și hermetice, de la Hermest Trismegist, unul din marii inițiați în tainele spirituale. Aceste legi au fost scrise în una dintre cele mai misterioase cărți, Kybalion.

KYBALION KYBALION, LEGILE UNIVERSALE și Principiile Adevărului

Legile au fost preluate din înțelepciunea Greciei și a Egiptului antic și se spune că a fost scrisă de trei inițiați.

g3oflo
By g3oflo decembrie 6, 2016 21:02

Abonare stiri

loading...Save

Save