Ingrijirea pielii aspre si crapate

g3oflo
By g3oflo aprilie 12, 2017 16:48
loading...

Story Highlights

  • Ingrijirea pielii aspre si crapate

Related Articles

Ingrijirea pielii aspre si crapate

Femeile dar si barbatii trebuie sa se ocupe cu mare atentie de sanatatea pielii lor. Deseori ei pot avea pielea aspra si crapata, mai ales pe coate, maini, picioare, fata si corp. Acest lucru este ceva obisnuit avand în vedere faptul ca pielea se deshidrateaza de la frig, sapun (care nu este suficient de gras), vant, în ciuda îngrijirilor adecvate.

Pielea are nevoie de protectie si de anumite tratamente pentru îngrijirea ei mai ales în ceea ce priveste zonele expuse la factorii de mediu (maini, fata). Daca astfel de fisuri de la nivelul pielii nu tin de probleme de sanatate, înseamna ca sunt alte motive ale asprimii si crapaturilor ce trebuie depistate.

Care ar putea fi cauzele posibile ale pielii uscate si crapate? Obiceiul de a purta timp îndelungat haine sintetice nu este bun deoarece acestea pot avea un efect iritant asupra pielii. Munca la birou poate fi un factor al înaspririi pielii coatelor deoarece apare un impact mecanic între pielea coatelor si suprafata de impact (a mesei, a scaunului).

 

Baile în apa care are un continut semnificativ de clor poate usca piele coatelor, mainilor, picioarelor, de aceea în apa de baie trebuie sa se adauge cateva picaturi de uleiuri aromatice sau putin spumant de baie. Diferentele de temperatura (frig-cald) pot duce la astfel de inconveniente. Lipsa de vitamine si minerale în organism (mai ales de siliciu, calciu, sulf, vitamine A, B, E si D) reprezinta alte cauze ale pielii aspre si uscate.

 

Tulburarile sistemului endocrin sunt factori de risc ai fisurilor de la nivelul pielii dar si ai schimbarii culorii ei într-o nuanta mai închisa. Cand apar probleme hormonale ale pancreasului sau ale glandelor suprarenale în general trebuie apelat la ajutorul unui medic, pentru a urma un tratament.

 

Metode de tratament pentru pielea aspra si crapata:
Avand în vedere ca pielea deshidrata are un aspect uscat trebuie sa avem grija în ceea ce priveste mentinerea echilibrului lipidic-hidric în organism. Mai mult decat atat, orice semn bizar care indica ca pielea are un aspect anormal poate indica o boala sau o afectiune a sistemului endocrin ce trebuie tratata.

 

Pielea poate fi agresata de sapun de aceea este bine sa alegem un sapun foarte gras, de buna calitate. Spalatul mainilor nu se face agresiv, iar la final mainile trebuie tamponate cu prosopul si nu frecate energic cu acesta. Uleiul de masline este indicat pentru hidratarea pielii, mai ales a fetei, mainilor si buzelor.

 

Pielea uscata, crapata, îngrosata poate fi tratata cu o crema de exfoliere si apoi cu o crema hidratanta. De asemenea, o buna metoda de tratament este baia în apa calda în care s-a adaugat sare de mare. Foarte bune pentru piele sunt cremele naturale care contin: lecitina, glicerina, musetel, lanolina.

Uleiul de masline are acizi grasi esentiali ce sunt un bun remediu pentru piele, de aceea nu ezitati sa-l folositi în loc de crema de maini. Acest ulei se aplica seara si astfel el va actiona asupra pielii pe timp de noapte. Pentru tratamentul coatelor uscate este recomandata varza, pur si simplu se aplica frunze de varza pe coate, se lasa sa stea toata noaptea, iar dimineata pielea se rasfata cu o crema grasa si hidratanta.

 

Specialistii în cosmetica recomanda cremele cicatrizante cu vitamine A, B5, C si E, dar si untul de Shea. Pentru extremitatile membrelor superioare si inferioare sunt bune pansamentele hidrocoloide (sau de tip pansament lichid) ce se aplica direct pe piele si care se pot achizitiona din farmacii.

g3oflo
By g3oflo aprilie 12, 2017 16:48

Abonare stiri

loading...Save

Save