Infectie digestiva de la niste portocale?

g3oflo
By g3oflo februarie 14, 2016 02:42
loading...

portocale cu microbi

Infectie digestiva de la niste portocale?

In general portocalele nu sunt bune deoarece de fiecare data cand am cumparat portocale erau stricate si aveau multi samburi, eu pe ce dau bani pe oleca de zeama si unde e farmecul.

Eu prefer mandarine sau clementine sunt cele mai bune mai bune decat portocalele si mai dulci.

Ancheta de proportii in cazul celor 16 bebelusi din Arges internati cu infectii digestive grave in spitalul „Marie Curie”” din Bucuresti. Direcţia Sanitar-Veterinară Argeş a demarat, sâmbătă, controale la un lanţ de magazine din judeţ (in oraşele Topoloveni, Curtea de Argeş, Câmpulung, Mioveni şi Piteşti) după ce mai mulţi părinţi au declarat că le-au dat portocale copiilor.

“În urma discuţiilor pe care le-am avut cu şeful ANSVSA, ne-am autosesizat şi am recoltat probe de la toate magazinele suspectate, pentru că una dintre mame a spus că i-a dat copilului să consume portocale achiziţionate din acel magazin. Este posibil să depistăm anumite pesticide” a declarat Daniel Lupu, director executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare Argeş.

Probele vor fi transmise laboratorului din Bucureşti, iar rezultatele sunt aşteptate cel târziu marţi. În paralel, Direcţia de Sănătate Publică Argeş continuă recoltarea de probe în casele din care provin bebeluşii bolnavi.

“Echipele merg în continuare la casele copiilor internaţi la Bucureşti pentru a recolta probe. Până în momentul de faţă s-au recoltat probe de la şase familii, în alte patru cazuri nu s-a făcut ancheta epidemiologică pentru că părinţii sunt în spitale cu bebeluşii. Până acum, nu avem vreun rezultat deosebit de la laborator”, a declarat Sorina Honţaru, şef al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

Poliţia a cerut, vineri, documente de la Agenţia de Mediu, DSP Argeş, Apele Române şi trei mari distribuitori de apă, în cazul celor unsprezece copii internaţi la Spitalul „Marie Curie”.

De asemenea, anchetatorii au solicitat fişele medicale şi foile de internare ale copiilor de la toate spitalele unde au fost internaţi, respectiv Spitalul de Urgenţă Argeş-Piteşti, Spitalul de Pediatrie Argeş şi Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti, dar şi foaia de observaţie a bebeluşului decedat. În total, 16 copii, cu vârste între două luni şi doi ani, au fost transferaţi, din spitalele din Argeş la clinicile din Bucureşti, cu infecţii digestive grave.

g3oflo
By g3oflo februarie 14, 2016 02:42

Abonare stiri

loading...Save

Save