Hipnoza poate rezolva unele probleme de sanatate

g3oflo
By g3oflo octombrie 30, 2016 13:50
loading...

Story Highlights

  • Hipnoza poate rezolva unele probleme de sanatate

Related Articles

hipnoza

Hipnoza poate rezolva unele probleme de sanatate

Hipnoza produce schimbari la nivel psihic si faciliteaza vindecarea unor boli. Hipnoterapia este folosita cu rezultate foarte bune pentru o gama larga de probleme: tulburari anxioase (atacuri de panica, anxietate generalizata, agorafobie, fobii specifice, fobie sociala), depresie, tulburare de stres posttraumatica, adictii, afectiuni psihosomatice (migrene, astm bronsic, gastrita, colon iritabil, afectiuni dermatologice), disfunctii sexuale, tulburari de alimentatie, reducerea intensitatii durerilor cronice si acute, optimizarea performantelor sportive si de invatare etc.

Hipnoza este un instrument terapeutic care acceseaza partea inconstienta a psihicului, permite constientizarea problemelor profunde, a amintirilor traumatizante, a impulsurilor sau conflictelor interioare. Prin intermediul hipnozei, pacientul obtine un control mai mare asupra gandurilor, echilibru emotional, modificarea comportamentului, cresterea performantelor. Se intra in contact cu resursele interioare care pot duce la o solutionare optima a problemelor sau a conflictelor emotionale, precum si la o mai buna reglare a starilor psihice, la cresterea autocontrolului si a increderii in sine.”, precizeaza psihoterapeutul Ina Baranga pentru Gandul.

 

Motivele care ii determina pe oameni sa apeleze la hipnoza sunt diverse.

„Hipnoza nu este o terapie in sine, ea reprezinta doar o componenta a unui proces terapeutic complex. Hipnoza sprijina demersul terapeutic prin cresterea receptivitatii la sugestii, prin accesarea partii inconstiente a psihicului, prin deblocarea unor abilitati creative si imaginative. Pacientul este ajutat sa isi foloseasca abilitatile inconstiente intr-un mod constructiv, sa dobandeasca un control mai mare asupra propriei stari de bine si de sanatate”, mai spune psihoterapeutul.

 

in timpul hipnozei, persoana este relaxata, are respiratia incetinita si ochii inchisi, asa  ca pare adormita. „Chiar termenul hipnoza induce aceasta idee, deoarece provine din Hypnos, care in greaca veche insemna somn si era, de asemenea, numele zeului somnului. De fapt, pacientul se afla intr-o stare de veghe relaxata, este constient de stimulii exteriori, dar ii ignora. Atentia este focusata asupra trairilor si imaginilor interioare indicate de terapeut. in transa hipnotica, undele cerebrale sunt de tip alfa, specifice starii de calm, relaxare, de visare cu ochii deschisi sau momentelor premergatoare adormirii”, adauga Ina Baranga pentru Gandul.

 

Persoana hipnotizata poate ramane cu amintiri dupa iesirea din transa. „Amnezia posthipnotica apare rareori in mod spontan. De obicei, terapeutul sugereaza persoanei hipnotizate sa uite anumite experiente sau indicatii din timpul transei. Scopul este de a permite inconstientului sa exploreze noi posibilitati si sa descopere solutii si raspunsuri inedite, creative, pe care partea constienta a mintii nu le-ar fi gasit. Exista situatii in care inducerea amneziei nu are rezultate. Daca pacientul este motivat sa retina anumite informatii sau sugestii, atunci si le va putea aminti”, afirma psihoterapeutul Ina Baranga

 

Amnezia indusa prin hipnoza poate fi folosita si pentru a indeparta amintirile dureroase. „in acest caz, amintirea neplacuta este mai intai procesata terapeutic pentru a-i reduce potentialul traumatizant. Ulterior, este sugerata amnezia in transa hipnotica. Amintirea nu va fi stearsa, ci doar nu va mai putea fi accesata”, concluzioneaza Ina Baranga pentru Gandul.
g3oflo
By g3oflo octombrie 30, 2016 13:50

Abonare stiri

loading...Save

Save