Gainile mananca ouale? Ce sa facem

g3oflo
By g3oflo octombrie 30, 2016 21:34
loading...

gaini-ouaGainile mananca ouale? Ce sa facem

În cazul găinilor, ciugulirea ouălor este considerată un comportament periculos și contagios. În plus, acest comportament indică deficiențe nutritive în ceea ce privește alimentația, precum și faptul că locul unde a fost amplasat cuibul nu este potrivit. Ciugulirea ouălor este un comportament distructiv ce lezează în mod sever cantitatea și calitatea ouălor.

Iată câteva soluții care vă pot ajuta să împiedicați găinile să ciugulească ouăle:

Curățați bine cuibarele găinilor. Asigurați-vă că există câte un cuibar pentru fiecare găină.
Asezați în fiecare cuibar puțină căptuleală pentru a preveni spargerea noilor ouă. Puteți așseza și cel puțin 2 mingi de golf pentru a descuraja găinile să ciugulească ouăle.
Asigurați-vă că hrana pentru găini conține toate substanțele nutritive de care acestea au nevoie. Ciugulirea ouălor este cauzată uneori alimentației necorespunzătoare. Nu hrăniți niciodata găinile cu ouă sparte.
Monitorizați găinile pentru a descoperi care dintre ele au obiceiul de a ciuguli ouăle. Acest comportament poate fi învățat, motiv pentru care găinile cu acest obicei trebuie separate de restul celorlalte.
Lumina din cuibare trebuie să fie în permanență la o intensitate mică. Găinile tind să își ciugulească ouăle atunci când lumina din cuib este prea puternică.
Colectați ouăle la intervale scurte de timp. Acest lucru reduce numărul incidentelor de ciugulire a ouălor.
Fiecare cuibar trebuie să aibă o ușoară pantă, astfel încât ouăle să se poată rostogoli într-o cutiuță la care găinile nu mai au acces.

 

Un fermier spune” Am cumpărat 10 gaini rosso de crescătorie și toate își mâncau ouîle. Am cumpărat de pe net trei ouă de lemn, le-am vopsit cât mai asemănător cu cele adevărate și le-am pus în cuibar. Trai zile au stat adunate lângă ele și le-au tot ciugulit apoi, dacă au văzut că nu se sparg, au abandonat. Și acum am câte un ou de lemn în fiecare cuibar, așa, preventiv, dar nici una dintre găini nu mai mănâncă ouă!”

g3oflo
By g3oflo octombrie 30, 2016 21:34

Abonare stiri

loading...Save

Save