Frunzele de vita de vie contin saruri minerale si lecitina

g3oflo
By g3oflo august 24, 2016 17:10
loading...

Story Highlights

  • Frunzele de vita de vie contin saruri minerale si lecitina

Related Articles

Frunzele_de_vita_de_vieFrunzele de vita de vie contin saruri minerale si lecitina

Frunzele de vita-de-vie sunt un adevarat medicament, chiar daca ne par banale. Bine spalate, zdrobite cu sucitorul si aplicate pe frunte, in strat de cate doua, trei, combat durerile de cap. In plus, zdrobite si aplicate direct pe arsuri, calmeaza usturimea si ajuta la vindecarea mai rapida a zonei afectate.

Infuzia din frunze de vita-de-vie combate insomnia. Se recomanda ca frunzele sa fie culese cat sunt inca foarte tinere, de un verde intens, stralucitor. Se spala bine, se lasa la scurs si se usuca, la umbra, in strat subtire. Sunt uscate si pot fi depozitate in pungi de hartie sau de panza, atunci cand se sparg intre degete cu un mic zgomot.

Frunzele de vita-de-vie contin saruri minerale, flavonoizi, lecitina. Folosita intern, infuzia regleaza ciclul menstrual. De asemenea, este foarte buna in sangerarile aparute la menopauza.

Se recomanda infuzia din frunze de vita-de-vie pentru a tempera pofta de mancare. Aceasta se administreaza inainte de masa. „Rolul acesteia este de a scadea apetitul, dar trebuie adoptat si un stil de viata echilibrat, cu dieta si exercitii fizice, mentioneaza doctor Cristina Balanescu.

Extern, baile cu decoct de vita-de-vie trateaza hemoroizii si, la picioare, imbunatatesc circulatia sangelui. Decoctul poate fi folosit in dermatite, eczeme. Spalaturile zilnice cu decoct de vita-de-vie calmeaza mancarimile ce insotesc conjunctivita. Cu rol cosmetic, specialistul nostru recomanda decoctul pentru atenuarea cearcanelor si a acneei.

g3oflo
By g3oflo august 24, 2016 17:10

Abonare stiri

loading...Save

Save